PolitikaPreporučeno

41 dan bez umrlih u Krapinsko-zagorskoj županiji: COVID-19 | 23. srpnja

Ilustracija/Monika

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a 41 dan nije bilo umrlih pozitivnih osoba, rečeno je u petak u Konjščini na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Trenutno je na području županije aktivno sedam slučajeva zaraze, a u samoizolaciji je sedmero ljudi.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nema covid pozitivnih pacijenata

“Broj novooboljelih na 8000 stanovnika je u proteklih sedam dana iznosio 4,8 posto, točno toliko iznosio je i prošli petak, dok je tjedan dana prije bio četiri posto. Na prosjek manji od deset oboljelih u sedam dana na 100 000 stanovnika spustili smo se prije točno mjesec dana i od onda se držimo ispod te granice”, kazao je  načelnik Stožera Stjepan Skuliber. Dodao je da su u 30 dana u Zagorju evidentirane 24 novozaražene osobe.

Od 10. srpnja u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nije bilo hospitaliziranih covid bolesnika, a 41 dan nije bilo umrlih pozitivnih osoba, istaknuo je načelnik Stožera te građanima poručio da se ne smiju opustiti te da se cijepe.

>>>Koronavirus u Krapinsko-zagorskoj županiji (tag)

“Do 22. srpnja u našoj županiji utrošeno je 87 038 doza cjepiva. Prvom dozom cijepljeno je 46 545 osoba, što iznosi 37,4 posto stanovništva, a drugom dozom cijepljene su 40 492 osobe, odnosno 32,5 posto stanovništva”, kazao je Skuliber.

Župan Kolar: pad interesa za cijepljenje

Župan Željko Kolar naglasio je da je vidljiv pad interesa za cijepljenje te iznio podatke da je u proteklih sedam dana u Zagorju prvi put cijepljeno 1099 osoba, a tjedan ranije 1422.

“Dok god smo iznad tisuću novocijepljenih ljudi unutar tjedan dana, na neki način rastemo jedan posto na tjednoj razini, što nije loše, ali bismo mogli puno bolje”, kazao je Kolar.

Dodao je i da je ovoga tjedna u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama cijepljeno 18 djelatnika s ciljem povećanja broja cijepljenih u turističkom sektoru.