Politika

574 zaraze u Zagrebu: COVID-19 | 13. travanj

Ilustracija: Pixsell/YouTube

U posljednja 24 sata u Zagrebu je zabilježeno 574 novooboljelih osoba od koronavirusa, a 390 ih se oporavilo, izvijestio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo (HZJZ) “Dr. Andrija Štampar”.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1331 testiranje na koronavirus i 336 je nalaza bilo pozitivno.

>>>U Zagrebu 594 zaraza: COVID-19 | 10. travanj

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 234 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 262 osobe.

Od 234 obrađene pozitivne osobe njih 76 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 126 osoba su bili kontakti sa korona pozitivnim osobama. Obrada za 14 osoba je još u tijeku, a tri su osobe doputovale iz BiH i s Kosova. Tri su osobe djelatnici/korisnici domova za starije i ostalih ustanova  socijalne skrbi, kod tri je osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dok je kod pet osoba moguća izloženost na radnom mjestu.  Četiri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine.

>>>Pavičić Vukičević: situacija u Zagrebu ozbiljna, zatražili smo dozvolu za sajmovanja | COVID-19

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su tri novooboljela korisnika.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod jednog učenika srednje škole mjera samoizolacije izrečena je za 12 učenika.

>>>U šest dana 3,388 samoizolacija učenika i učenica u Zagrebu: COVID-19 | 1. travanj

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.

Trenutno je u gradu Zagrebu 2.547 aktivnih slučajeva Covida-19.