PolitikaPreporučeno

777 838 zaraza, 10 umrlih: COVID-19 | 11. ožujak | detalji

Nacionalni stožer civilne zaštite u četvrtak je netočno izvijestio da je u protekla 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 777 slučajeva zaraze koronavirusom. Umrlo je 10 osoba.

Kako možete vidjeti iz današnjih županijskih izvješća, ukupno je zabilježeno 838 zaraza, što znači da je Stožer, u gotovo svakodnevnoj praksi, propustio izvijestiti o najmane 61-oj zarazi.

Stožer je tako, samo na našem povremenom i nasumičnom uzorku, budući da reagiramo samo kad su razlike bolne očite, u dosadašnjem tijeku epidemije propustio izvijestiti o najmanje šest tisuća zaraza.

Inače, prema nimalo pouzdanim podacima Stožera, u Hrvatskoj je danas ukupno 4289 aktivnih slučajeva. Na bolničkom liječenju je 811 pacijenata, četiri više nego jučer, dok ih je na respiratoru 79, dvoje manje nego jučer.

>>>Četiri smrti, 962 nova slučaja: COVID-19 | 10. ožujak | detalji

U samoizolaciji je 16.233 osoba.

Od prvog slučaja u veljači prošle godine ukupno je zabilježeno 248.838 osoba zaraženih koronavirusom, a preminulo ih je 5635.

Ukupno se oporavilo 238.914 osoba, od toga 459 u zadnja 24 sata.

>>>Plenković i Co. k’o Burke iz Aliensa: It was a bad call, Ripley. It was a bad call. | COVID-19

Do danas su ukupno testirane 1.410. 383 osobe, od toga 6755 u proteklom danu.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 11 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno 11 novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19.

Kako se navodi u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, osam je novozaraženih osoba iz Siska, te po jedna osoba iz Petrinje, Lekenika i Kutine.

Opetovano se poziva građane da se dosljedno pridržavaju protuepidemijskih mjera i preporuka nacionalnog i županijskog stožera Civilne zaštite kako se zaraza ne bi širila.

U Koprivničko-križevačkoj županiji 11 novooboljelih

U Koprivničko-križevačkoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je 11 novooboljelih osoba, a četiri su ozdravile, pa su trenutno na tom području 42 aktivna slučaja covida-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Od te je zarazne bolesti na bolničkom liječenju sedmero ljudi.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa u Koprivničko-križevačkoj županiji covid-19 je potvrđen kod 6156 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 126 testiranja.

U Primorsko-goranskoj županiji 130 novozaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji je u posljednja 24 sata potvrđena zaraza koronavirusom kod 130 osoba, a testirano je 635 osoba, izvijestili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u ukupnom broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 20,5 posto.

Ozdravilo je osam osoba, pa su sada u toj županiji aktivna 823 slučaja covida-19.

U riječkoj bolnici na liječenju je 52 oboljelih od covida-19, a o 10 bolesnika se skrbi uz pomoć respiratora.

Udjel osoba liječenih od covida-19 u ukupnom broju zaraženih je 6,3 posto.

Najviše oboljelih je i dalje u Rijeci i okolici, te među radnom populacijom.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji devetero novozaraženih

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je devet novih slučaja zaraze koronavirusom, priopćili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Tri novozaražene osobe su područja su grada Bjelovara, dvije s područja su grada Čazme, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Garešnice te općina Nova Rača, Rovišće i Dežanovac.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 10 pacijenta zaraženih koronavirusom, a na respiratoru nema pacijenata. Na opservaciji su četiri pacijenta.

U samoizolaciji je na području Bjelovarsko-bilogorske županije 146 osoba.

U Istri 11 novozaraženih, u bolnici umrla jedna osoba

Novih jedanaest slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 297 uzoraka briseva, a u pulskoj bolnici umrla je 82-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite.

Kod sedam osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod jedne osobe epidemiološki radi o uvezenom slučaju iz Slovenije, navodi se u priopćenju za javnost županijskog Stožera civilne zaštite i dodaje kako se u u epidemiološkoj obradi nalaze tri osobe.

Od jučer su se oporavile tri osobe, trenutno je 59 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 982 osobe.

U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 20 osoba, a u posljednja 24 sata umrla jedna osoba, 82-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

Načelnik istarskoga Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je da se za sada  ne može predložiti novo popuštanje protuepidemijskih mjera te pozvao građane na odgovornost, oprez i disciplinu.

“Izrazito je važno zadržati povoljnu situaciju iako imamo manji porast broja novozaraženih u posljednja dva dana te bilježimo dvoznamenkasti broj novozaraženih. Upravo iz tog razloga mi u ovom trenutku nismo u situaciji da predložimo novo popuštanje mjera jer želimo učvrstiti stanje s već postojećim mjerama” – rekao je Kozlevac u izjavi za Hinu.

Podsjetio je da ograničenja postoje, ali su ona puno manja od onih u drugim zemljama u okruženju.

“Pozivam građane na odgovornost, oprez i disciplinu te se nadam da će epidemiološka situacija u Istri ostati povoljna kako bi uskoro mogli razmišljati o novom popuštanju mjera. Međutim, trenutno nismo u situaciji razmišljati o tome. Moramo stoga svi zajedno – sustav, građani, županija, građani i općine  zadržati postojeće stanje koje je još uvijek povoljno kako bi što kvalitetnije mogli dočekati ljetnu turističku sezonu” – poručio je Kozlevac.

Dometnuo je kako ne želi uopće razmišljati o mogućnosti da se ponovno moraju zaoštravati mjere.

U Zagrebačkoj županiji 75 novih slučajeva zaraze

U Zagrebačkoj županiji je u posljednja 24 sata zaraza novim koronavirusom utvrđena kod 75 osoba, ozdravilo je desetero ljudi, a samoizolacija je propisana učenicima šest razreda, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Trenutno je aktivno 340 slučajeva.

Najviše, 14 novozaraženih je u Ivanić-Gradu, 12 je u Samoboru, osmero u Jastrebarskom, po sedmero u Velikoj Gorici i Svetoj Nedelji, a  u više drugih mjesta je manji broj slučajeva.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas do 10 sati evidentirano je 20.256 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječene su 19.843 osobe, a 73 su umrle.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja te ističe kako svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

U Karlovačkoj županiji 46 novooboljelih

U Karlovačkoj županiji novih je 46 osoba zaraženo covidom-19 u zadnja 24 sata, a na bolničkom liječenju su 32 pozitivna pacijenta od kojih tri na respiratoru, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite

Novooboljelih je najviše u Karlovcu (27) i Ozlju (8), dok do tri slučaja imaju još Duga Resa, Ogulin, Slunj, Barilović, Draganić, Generalski Stol i Kamanje.

Pod mjerom samoizolacije su 354 osobe, a jedna od njih prijavljena je za kršenje te mjere protiv širenja zaraze.

Inspekcija Stožera civilne zaštite u nadzoru 14 ugostiteljskih objekata u Karlovcu i Dugoj Resi nije otkrila nepravilnosti u provođenju epidemioloških mjera.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od koronavirusa oboljelo 8768 osoba od kojih je umrlo njih 315.

U Zagrebu 130 novozaraženih koronavirusom

U protekla 24 sata u Zagrebu je evidentirano 130 osoba novozaraženih koronavirusom, pokazali su u četvrtak podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je sada u gradu 513 aktivnih slučajeva.

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 815 testiranja, a 77 je nalaza bilo pozitivno, priopćeno je.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 144 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 574 osobe.

Od 144 obrađene pozitivne osobe 51 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 76 osoba su kontakti pozitivnih osoba, dok je obrada za osam osoba još u tijeku.

Jedna je osoba doputovala iz Splitsko-dalmatinske županije, kod tri je  moguća izloženost na radnom mjestu, a kod tri je moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama. Dvoje djece školske dobi obrađeno je od strane liječnika školske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nije dijagnosticiran ni jedan novooboljeli korisnik ni djelatnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa kod 12 učenika i jednog nastavnika osnovnih te osam učenika i dva nastavnika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 237 učenika osnovnih i 184 učenika srednjih škola.

U Zagrebu je sada 513 aktivnih slučajeva.

U Ličko-senjskoj županiji 31 novi slučaj

U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata od 51 testirane osobe kod 31 je otkriven koronavirus, 110 je aktivnih slučajeva od kojih se 22 liječe bolnički, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Od novooboljelih 18 je iz Otočca, sedam iz Senja, tri iz Gospića, a po jednu novooboljelu osobu imaju Perušić, Korenica i Udbina. Za sve njih traje epidemiološka obrada kako bi se izolirale osobe s kojima su bili u kontaktu.

U županiji je 351 osoba pod mjerom samoizolacije.

Župan Darko Milinović prokomentirao je to što je od 51 testirane osobe pozitivna 31, a Otočac je opet žarište.

“Analizirat ćemo tjedne podatke, ali mogu reći da su u današnjoj brojci nalazi nekih uzoraka od prije dva i tri dana, pa se problem čini i veći. Upravo idem u Otočac pa ću s vodstvom grada i Doma zdravlja vidjeti što se događa, jer tamo je zaraza stalno prisutna. Trebamo vidjeti kako postići da se ljudi jače drže epidemioloških mjera”, rekao je Milinović.

Od početka pandemije u Ličko-senjskoj županiji ukupno je oboljela 3151 osoba, a 108 ih je umrlo.

U Osječko-baranjskoj županiji 21 novopozitivna osoba, jedna umrla

U posljednja 24 sata u osječkome Kliničkome bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 318 uzoraka od kojih je 21 bilo pozitivno na koronavirus, a u tom vremenu umrla je jedna osoba, izvijestio je u četvrtak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a dvije su iz Našica, dok po jednu novozaraženu osobu ima još 15 mjesta u toj županiji.

„Na bolničkom liječenju nalazi se 55 osoba. Njih 48 liječi se u KBC-u, od kojih je 11 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je sedam pacijenata. Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 87 godina. Na području županije u samoizolaciji je 891 osoba“, priopćio je Stožer .

Policijski službenici proveli su 21 provjeru osoba u samoizolaciji i 146 nadzora ugostiteljskih objekata i nisu utvrdili kršenja mjera. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 40 nadzora provođenja epidemioloških mjera, najviše u ugostiteljskim objektima, pri čemu su utvrdili pet nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 82 novozaražena

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 82 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je 28 utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavilo se njih 69, izvijestio je u četvrtak županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 37 osoba iz Dubrovnika, 13 iz Župe dubrovačke, deset iz Metkovića, šest iz Konavala, po tri iz Orebića i Ploča, po dvije iz Korčule, Slivnog i Stona, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske i Opuzena te jedna koja nema prebivalište u županiji. Ukupno je zaraženo 40 muških i 42 ženske osobe, a 54 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Oporavilo se 69 osoba, od kojih 26 iz Dubrovnika, 17 iz Konavala, 16 iz Župe dubrovačke, četiri iz Orebića, tri iz Dubrovačkog primorja, dvije iz Korčule te jedna iz Slivnog.

Od jučer obrađeno je 330 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 48.091.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivan 701 slučaj zaraze koronavirusom, od čega na širem dubrovačkom području 615, odnosno u Dubrovniku 310, Konavlima 145, Župi dubrovačkoj 142, Dubrovačkom primorju 11 te Stonu sedam slučajeva.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 62 osobe. Sedam pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih šest na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1121 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježena su 462 kršenja te mjere.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih uputa i protuepidemijskih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Split: u županiji 107 oboljelih, umro muškarac

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u četvrtak je 107 novooboljelih osoba, a u bolnici je umro 72-godišnji muškarac, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 742 obrađena testa danas je 107 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid infekciju, a najviše iz Splita njih 44.

Iz Sinja i Makarske je po osam, Tučepa pet, Kaštela i Solina po četiri, te po troje zaraženih u Omišu, Trilju i Klisu. Po dvoje novooboljelih bilježi Imotski, Dugi Rat, Jelsa, Lokvičići, Muć, otok i Podstrana, dok Supetar, Trogir, Vrlika, Brela, Hrvace, Podbablje, Podgora, Postira i Zagvozd imaju po jednog oboljelog.

“Od ukupnog broja novooboljelih 65 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno se 1884 osobe nalazi u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju je 60 covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 12 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umro je muškarac (72) koji je uz brojne komorbiditete bio pozitivan i na covid infekciju”, kazali su u Stožeru.

Novih 38 osoba zaraženo u Varaždinskoj županiji, jedna umrla

Novih 38 osoba zaraženo je koronavirusom, a jedna je umrla u Varaždinskoj županiji u zadnja 24 sata, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 113, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 175.

Tijekom srijede na covid-19 testirana su 332 uzorka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 19 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 11 posto.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 42 zaražene osobe s težom kliničkom slikom, od kojih je 21 smještena na lokaciji u Varaždinu, dok je 21 osoba u bolnici u Klenovniku. Trenutno je jedna osoba na respiratoru.

Od početka pandemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.425 osoba pozitivnih na koronavirus, a trenutno je aktivno 206 slučajeva zaraze.

U Međimurju 14 novozaraženih, dva slučaja britanske varijante

U Međimurskoj županiji zabilježeno je 14 novozaraženih koronavirusom, otkrivena su i dva slučaja britanske varijante virusa, a dosad je cijepljeno oko 6,2 posto stanovništva, rečeno je u četvrtak na konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite.

Župan Matija Posavec je izvijestio da je 14 novozaraženih među 182 testirane osobe, što je 7,69 posto pozitivnih u odnosu na broj testiranih PCR metodom.

Oporavilo se 16 osoba, a broj pozitivnih na današnji dan je 156.

„Do sada, u malo više od godinu dana, uzeto je 44.487 uzoraka i bližimo se brojci od gotovo polovice stanovništva“, rekao je Posavec.

Prema informacijama Županijske bolnice u Čakovcu hospitalizirano je 35 osoba, jedan je pacijent na invazivnoj respiraciji, jedan je hospitaliziran unutar 24 sata, otpuštena su dva, a preminulih nije bilo.

„S današnjim danom bilježimo sedmodnevnu incidenciju koja je i dalje ispod 100, točnije na 96 ako gledamo PCR testiranja, odnosno 112 ako gledamo i kliničku sliku i dijagnostiku brzim antigenskim testovima“, rekao je Posavec te dodao da četrnaestodnevna incidencija iznosi 172.

U proteklih sedam dana testirana je 1.141 osoba, od kojih je bilo 106 pozitivnih, a udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih iznosi 9,29 posto.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payerl-Pal kazala je da je dosad na sekvenciranje upućeno 39 uzoraka u kojima je dokazan koronavirus.

„Do sada je kod naša dva uzorka od 39 –  ali nemamo još podatke za zadnje dvije ture – otkriven B117 koji je poznat kao britanski soj“, rekla je Payerl-Pal te dodala da to nije izazvalo veće širenje epidemije.

Izvijestila je da je prošle subote cijepljeno gotovo 1.500 građana, a na cijepilištima nisu zabilježene nikakve reakcije na cjepivo.

Višnja Smilović iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije naglasila je da je dosad utrošeno 8800 doza cjepiva.

„Od toga je 6867 osoba dobilo barem jednu dozu cjepiva, što iznosi oko 6,2 posto u odnosu na broj stanovnika naše županije. Prosjek Hrvatske je oko 3,5 posto“, rekla je Smilović te dodala da će do ponedjeljka preko 8200 osoba primiti prvu dozu.

Ravnatelj Doma zdravlja u Čakovcu Branko Vrčić rekao je da su dosad cijepili najviše u Hrvatskoj, no, ističe da se ne žele uspoređivati.

„Samo vam želimo prikazati da je iza nas veliki posao i da u tom poslu sigurno da ima krivih koraka, ali to ispravljamo koliko je god moguće“, rekao je Vrčić.

Načelnik županijskog Stožera Josip Grivec dodao je da organizacija cijepljenja teče jako dobro.

„Mi smo prvi u Hrvatskoj, čak i jedini, koji smo uspjeli to na taj način vrlo kvalitetno riješiti, na dobrobit naših Međimurki i Međimuraca“, kazao je Grivec.

U subotu se nastavlja masovno cijepljenje u Međimurju, a cijepit će se novih 1400 osoba.

U Krapinsko-zagorskoj županiji 19 novozaraženih

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je 19 novozaraženih koronavirusom, priopćili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U istom razdoblju oporavilo se 15 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 111, a u samoizolaciji je 810 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana 22 su pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, među kojima je jedan na respiratoru.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 21 novozaražena osoba

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 21 je novozaražena osoba na koronavirus, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima, šest je osoba iz Vukovara, pet iz Donjeg Novog Sela, tri iz Vinkovaca, te po jedna osoba iz Cerne, Ivankova, Jarmine, Otoka, Privlake, Starih Mikanovaca i Štitara.

U županiji je zbog covida 25 osoba na bolničkom liječenju, a u samoizolaciji je 637 osoba.

Do sada je na covid u Vukovarsko-srijemskoj županiji testirano 47.010 osoba, u posljednja 24 sata 268.

Od početka epidemije, u toj je županiji 8914 koronom zaraženih osoba, od kojih je 8555 izliječeno, a umrlo je 198 osoba.

U Zadarskoj županiji nove 54 zaraze

Nove 54 koronavirusom zaražene osobe bilježi u zadnja 24 sata Zadarska županija, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Testirana su 294 uzorka, a pod nadzorom je 1173 stanovnika županije u kojoj je trenutno aktivan 261 slučaj zaraze.

Među novooboljelima 32 ih je u Zadru, četvero u Biogradu, troje u Zemuniku, po dvije osobe potvrđene su u Benkovcu, Gračacu, Poličniku i Sv. Filipu i Jakovu te po jedna u Pakoštanima, Posedariju, Preku, Starigradu, Škabrnji, Viru i Vrsima.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 40 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru.

U Brodsko-posavskoj županiji 16 novozaraženih

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je u četvrtak o 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom i smrtnom slučaju 72-godišnje osobe pozitivne na koronavirus.

U toj županiji na koronavirus pozitivna su 42 bolnička pacijenta, od kojih tri pri liječenju trebaju potporu respiratora.

Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 568 osoba.

U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji u četvrtak je zabilježeno 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U ovoj županiji od zaraze ovim virusom liječe se 53 osobe, šest osoba je u bolnici pod nadzorom liječnika.

Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćene su 253 osobe.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Grabancijaš/Hina

Comments (2)

  1. […] 777 838 zaraza, 10 umrlih: COVID-19 | 11. ožujak | detalji 11/03/2021 […]

  2. […] podatke za 10 tjedan ove godine (8.-14. ožujak) u kojem je Stožer propustio najmanje 61 zarazu, što je zabilježeno 11. ožujka ali je izostavljeno, ili možda prešućeno u bazama […]

Comments are closed.