PolitikaPreporučeno

Jedna smrt, 213 zaraza i porast hospitaliziranih na tjednoj razini: COVID-19 | 8. kolovoz | detalji

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno je 213 novih slučajeva zaraze koronavirusom, testiranih je 6991, a jedna je zaražena osoba umrla, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer Civilne zaštite.

Aktivan je ukupno 1231 slučaj, na bolničkom je liječenju 175 pacijenta, devet više nego jučer, a na respiratoru ih je 18, isto kao jučer. Broj hospitaliziranih za 25 je veći nego 1. kolovoza.

Jedna smrt, 233 zaraze: COVID-19 | 7. kolovoz | detalji

U samoizolaciji je trenutno 4100 osoba.

Do danas je ukupno testirano 2.352.357 osoba, od toga 6991 u posljednja 24 sata.

Zaključno sa 7. kolovoza, utrošeno je 3.123.548 doza cjepiva, a cijepljeno je 41,0 posto ukupnog, odnosno 49,2 posto odraslog stanovništva. Jučer je utrošeno 4605 doza cjepiva, a od toga je 1819 osoba cijepljeno prvom dozom.

Zaključno s jučerašnjim danom, 1.662.342 osobe cijepljene su barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1.516.479 osoba (1.461.206 osoba cijepljeno s dvije doze te 55.273 cjepivom Jannsen), što čini 44,99 posto odraslog stanovništva.

Sisačko-moslavačka županija bez novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije tijekom subote nije zabilježen nijedan slučaj novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19, priopćeno je iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

U dnevnom izvješću je ponovljen apel stanovnicima županije da se i nadalje dosljedno pridržavaju mjera i odluka Nacionalnog stožera Civilne zaštite, kako bi se spriječilo širenje pandemije koronavirusa.

Bjelovar: u Županiji četiri novozaražene osobe

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćili su u nedjelju iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Dvije novozaražene osobe su iz Bjelovara, a dva nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su na području općine Nova Rača.

U Općoj bolnici Bjelovar nema na liječenju osoba zaraženih koronavirusom, a na opservaciji su dva pacijenta.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije je 90 osoba.

Varaždinska županija s četvoro novozaraženih

U Varaždinskoj su županiji četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, nakon što je testirano 179 osoba, priopćili su u nedjelju iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Oporavilo se šest osoba, a broj aktivnih slučajeva je 24.

Na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici Varaždin su dvije osobe.

U Zagrebačkoj županiji 19 novozaraženih

Na području Zagrebačke županije 19 je novih pozitivnih slučajeva na koronavirus, izvijestili su u nedjelju iz te županije.

U Zagrebačkoj županiji trenutno je aktivno 129 slučajeva, a najviše novooboljelih, po četiri, imaju Velika Gorica i Sveta Nedelja.

U protekla 24 sata ozdravilo je pet osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji devet novozaraženih i devet ozdravljenih osoba

Na području Primorsko-goranske županije devet je novooboljelih i isto toliko ozdravljenih od covida-19, javio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Od testiranog 2401 uzorka pozitivnih je bilo 0,4 posto. Oboljele od covida-19 u županiji su sad 74 osobe.

U riječkom Kliničkom bolničkom centru hospitaliziran je jedan pacijent više nego u subotu, odnosno njih 13. Jedan pacijent je na respiratoru.

Međimurje s četvoro novozaraženih

Međimurska županija u nedjelju ima četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađen je 61 uzorak te su evidentirana tri pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus.

To je 4,9 posto pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljen je jedan pozitivan slučaj kod osobe s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 64.506 uzoraka.

U protekla 24 sata oporavile su se dvije osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji danas je 11.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu nema hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema niti preminulih osoba.

U Karlovcu jedan novi slučaj

Jedan je novi slučaj covida-19 otkriven u posljednja 24 sata u Karlovcu, a u Karlovačkoj županiji su  83 osobe u samoizolaciji, priopćio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Na infektologiji karlovačke opće bolnice pet je pacijenata s covidom, no, u posljednja 24 sata nije primljen ni jedan novi pacijent s tom dijagnozom.

U Karlovačkoj županiji su 14.343 osobe do sada oboljele od covida, a 520 ih je umrlo.

U Zagrebu 39 novozaraženih

Prema podacima HZJZ-a, u Zagrebu je 39 novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestili su u nedjelju iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Trenutno je u Zagrebu 258 aktivnih slučajeva.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 223 uzoraka, od kojih je 20 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 38 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 14 osoba.

Od 38 kovid pozitivnih – devet osoba su kontakti kovid pozitivnih osoba, a 11 osoba za sada su negativne epidemiološke anamneze. Kod sedam oboljelih osoba moguća je izloženost u drugim županijama: Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj.. Za dvije osobe obrada je u tijeku. Četiri su osobe doputovale iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Irske i Češke, a kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom izlazaka i obiteljskih okupljanja.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelih je pet korisnika te jedan zdravstveni djelatnik.

U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

U Zagrebu je broj potencijalno ozdravljenih 69.341, što je 37 osoba više, nego jučer, stoji u priopćenju.

Istra s dvoje novozaraženih

U Istarskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirane su dvije novozaražene osobe, a u međuvremenu su se četiri oporavile, izvijestio je u nedjelju Stožer Civilne zaštite Istarske županije.

Stožer navodi kako je tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ispitan 221 uzorak brisa na covdi-19 te su potvrđene dvije novozaražene osobe.

Na liječenju na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula je osam pacijenata, dva više nego jučer.

U mjerama samoizolacije su 383 osobe, u 95 posto slučajeva riječ je o određivanja te administrativne mjere kod prelaska državne granice.

I idućeg tjedna Nastavni zavod za javno zdravstvo nastavlja sa cijepljenjem odraslih osoba koje se dosad nisu cijepile protiv covid-19 bolesti bez zakazanog termina.

Cijepljenje će moguće u Puli, Pazinu, Rovinju, Umagu, Poreču, Labinu, Buzetu i Barbanu. Mogu se cijepiti samo osobe koje do sada nisu cijepljene, a na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu/putovnicu i karticu zdravstvenog osiguranja.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 11 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 19 osoba, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Zaražene su četiri osobe muškog i sedam ženskog spola i to pet iz Dubrovnika, po dvije iz Metkovića i Vele Luke te po jedna iz Ploča i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 798 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 105 396.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirane su 22 osobe pozitivne na koronavirus, a u samoizolaciji je 557 osoba.

Splitsko-dalmatinska županija sa 66 novozaraženih osoba

Na području Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 1280 obrađenih testova u nedjelju je 66 novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novozaraženim osobama najviše ih je iz Splita, njih 26, Kaštela 13,  Solina osam, Sinja pet i četvero iz Dugopolja.

Od ukupnog broja novooboljelih 41 osoba je kontakt prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1144 osoba je  u samoizolaciji na području Splitsko-dalmatinske županije.

Na bolničkom liječenju u KBC-u Split je 31 covid-pozitivna osoba od kojih je osam na respiratoru, priopćeno je iz Stožera.

Zadarska županija s 27 novozaraženih

U Zadarskoj je županiji 27 novih osoba zaraženo koronavirusom, a ukupno je aktivan 191 slučaj, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Dvanaest novozaraženih izolaciju provodi na području Zadra, četvero u Benkovcu, troje u Poličniku, po dvoje u Biogradu i Vrsima te po jedna osoba u Kalima, Ninu, Privlaci i Sv. Filipu i Jakovu.

U posljednja 24 sata testirano je 546 uzoraka, a pod aktivnim je nadzorom 656 stanovnika.

Na covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je šestero oboljelih, od kojih je dvoje na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je također šestero pacijenata zaraženih koronavirusom.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje mjere samoizolacije.

Zagorje s jednom novozaraženom osobom

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna nova osoba pozitivna na koronavirus, priopćili su u nedjelju iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Nema novih oporavljenih osoba te je 17 aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije.

U samoizolaciji je šest osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nema pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2.

U Brodsko-posavskoj županiji bez novozaraženih

U protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite u nedjelju.

Zbog koronavirusa, u slavonskobrodskoj Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević” hospitalizirane su tri osobe i nema osoba na respiratoru, a u novogradiškoj bolnici nema hospitaliziranih osoba zbog posljedica bolesti covid- 19.

Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno je pod mjerom samoizolacije u toj županiji 71 osoba.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada iznosi 12.040, a broj preminulih osoba od covid-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije je 241.

U Požeško-slavonskoj županiji jedan novozaraženi

U Požeško-slavonskoj županiji u nedjelju je zabilježen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

U toj je županiji trenutno aktivno pet slučajeva zaraze koronavirusom, svih pet osoba liječi se kod kuće.

Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćene su 74 osobe.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Grabancijaš/Hina

Comments (1)

  1. […] >>>Jedna smrt, 213 zaraza i porast hospitaliziranih na tjednoj razini: COVID-19 | 8. kolovo… […]

Comments are closed.