PolitikaPreporučeno

Ukrajinska obrana kod Novohrodivke ‘puca po šavovima’ | TASS

Ruska državna izvještajna agencija TASS u ponedjeljak citira vojne izvore koji tvrde da ukrajinska obrana u gradu Novohrodivka “puca po šavovima”.

“Neprijatelj je pobjegao s položaja na sjeveroistočnom rubu Novohrodivke. Njihova obrana jugoistočno od grada također puca po šavovima,” rekli su izvori.

Novohrodivka, s prijeratnom populacijom od 14 tisuća ljudi, najkraćom je cestovnom rutom udaljena 25.5 kilometara od strateški značajnog grada Pokrovska koji, između ostalog, služi kao lokacija za odmor ukrajinskih vojnika tijekom njihove rotacije na bojišnicama.

Foto: Google Maps/Grabancijaš
Pritisak

Ukrajinski izvori, uključujući nacionalnu izvještajnu agenciju Ukrinform, bilježe nastavak ruskog pritiska širom bojišnice razvučene preko tisuću kilometara što je u većoj ili manjoj disonanci s tvrdnjama da Rusija premješta snage prema Kursku, oblasti koja se našla pod iznenadnim ukrajinskim desantom.

Ukrinform navodi da je u posljednjih 24 sata zabilježeno 145 borbenih okršaja i da je situacija “najužarenija” kod Pokrovska.

KyivPost je u ponedjeljak oko podneva na X-u objavio da Ukrajinci ubrzavaju evakuaciju grada. “Ruska vojska se približava Pokrovsku, Donjecka oblast. Tempo evakuacije u gradu je pojačan, dnevno ga napusti 500-600 ljudi.”


Povezane vijesti