PolitikaPreporučeno

Teški gubici Ukrajinaca u Kursku | Alaudinov

Ukrajinska vojska u ruskoj oblasti Kursk u posljednja je 24 sata pretrpjela teške gubitke i provodi reviziju svojih borbenih planova, rekao je u utorak general bojnik Apti Alaudinov, lider čečenske specijalne postrojbe Ahmat, na Balkanu prepoznate i kao “Kadirovci”.

“Bojišnica nije prošla kroz bilo kakve  značajnije promjene, i jučer, naše su pobočne jedinice oslobodile i pomele dvije zajednice,” rekao je.

“Cijelog proteklog dana i noći neprijatelj je napadao bez prestanka, pokušavajući napredovati na našem dijelu bojišnice i pretrpio je vrlo velike gubitke. Danas su, kako sam shvatio, odlučili revidirati svoje akcije. Od jutra imamo malo zatišja,” dodao je.

Ruska državna izvještajna agencija TASS javlja da su borci Ahmata zauzeli zapovjedne visine u okrugu naselja Sudža koje je smješteno na desetak kilometara od granice s Ukrajinom.

Prema izvidnicima, na uzvišenju je bilo nekoliko ukrajinskih vojnika, no kada je jurišna grupa u zoru ušla u vis i pregledala položaje, nije zatekla nikoga živog. Uzvisina je prije toga topnički granatirana. Neki od ukrajinskih vojnika su poginuli, neki su možda uspjeli pobjeći.

Bitka za Pokrovsk

Dok je trenutna situaciju u Kursku pat, objave na društvenim mrežama sugeriraju nastavak ruskog prodora prema značajnom ukrajinskom logističkom i vojnom uporištu Krasnoarmejsku (rus. Pokrovsk).

Pojedini, uobičajeno dobro informirani komentatori i izvori tvrde da se ruska oštrica sada nalazi samo šest kilometara od gradske periferije.


Relevantne vijesti:

Comment here