PolitikaPreporučeno

Rusija osvojila Novohrodivku, oštrica na manje od 7 kilometara od Pokrovska

Rusija je u nedjelju izvijestila da su njezine snage “uspostavile potpunu kontrolu” nad gradom Novohrodivkom koji je zračnom linijom udaljen 12 kilometara od strateški značajnog logističkog čvorišta Pokrovska na koji je usmjerena ruska oštrica u oblasti Donjeck.

“Naselje Novohrodivka u Donjeckoj Narodnoj Republici oslobodila je borbena grupa Centar. Ruski vojnici porazili su ljudstvo i tehniku ​​ukrajinske 47. mehanizirane brigade, 144. pješačke brigade, 49. jurišne bojne i 109. brigade teritorijalne obrane kod Dzeržinska, Ščerbinovke, Kleban-Bijka, Mikhailovke, Krasnoarmejska (Pokrovska), Grodovke, Galitcijnovke i Dimitrov Donjecke Narodne Republike,” priopćilo je ministarstvo prema TASS-u čiji izvještaj bilježi i druge detalje koji sugeriraju rusku inicijativu u Donjecku.

Juri Podoljak, utjecajni proruski vojni blogger rođen u Ukrajini, na društvenim je mrežama objavio karte koje pokazuju da su Rusi nastavili prodore i da su na najmanje dvije lokacije od Pokrovska udaljeni manje od 7 kilometara.

Jedan je proruski račun na X-u objavio i kartu ukrajinskih uporišta koja priječe gubitak velikog pojasa teritorija.

“Iza Plave (linije) nema ničeg osim polja,” primijetio je.

Rusija trenutno kontrolira oko 80% prirodnim resursima krcatog i industrijskog Donbasa čija je površina komplementarna Hrvatskoj (56,594 km² Hrvatska vs. 53,201 km2 Donbas).



Povezane vijesti

Comment here