PolitikaPreporučeno

Harris suočena s brojkama o ubojicama i silovateljima među ilegalnim imigrantima na slobodi u SAD-u

Bijela kuća i izborni stožer demokratske kandidatkinje u utrci za predsjedanje Sjedinjenim Državama Kamale Harris u subotu muku muče nakon objave podataka koji pokazuju broj ilegalnih imigranata osuđenih za seksualne prijestupe i ubojstva koji nisu u pritvoru Imigracijske i carinske službe (ICE).

Informacije oslobođene na zahtjev teksaškog republikanskog zastupnika Tonyja Gonzalesa pokazuju da u Americi slobodu uživa 425.431 ilegalnih imigranta koji su u matičnim zemljama kazneno prijavljeni ili osuđeni za zločine i 222.141 osoba protiv kojih je podignuta kaznena prijava. Podaci ne otkrivaju koliko je tih kriminalaca nedavno pristiglih.

Broj osuđenih ubojica, silovatelja i drugih osuđivanih kriminalaca koji nakon ilegalnog prelaske granice uživaju slobodu u Sjedinjenim Državama; Foto: Fox News; Podaci: ICE

Kriminalna kohorta uključuje 62.231 osoba osuđenih za napad, 14.301 osuđenih za krađu i provalu, 56.533 osuđenih za drogu i 13.099 osuđenih za ubojstvo.

Dodatnih 2.521 osuđeno je za otmicu, a 15.811 za seksualni napad. Postoji dodatnih 1.845 s optužbama za ubojstvo, 42.915 s optužbama za napad i 3.266 s optužbama za provalu.

U mandatu Bidena i Harris u SAD-u je registriran ilegalni ulazak 10 milijuna ljudi. Neregistrirana brojka mogla bi biti i veća.

“Poziv na buđenje”

Zastupnik Gonzales podatke je karakterizirao kao “više nego uznemirujuće”.

Ovo bi “trebao biti poziv na buđenje za Biden-Harris administraciju i gradove širom zemlje koji se skrivaju iza politike utočišta,” rekao je prema citatu Fox Newsa.

Predsjednik Odbora za domovinsku sigurnost Mark Green za Fox je rekao da puštanje ilegalnih imigranata u SAD “prkosi svakom zdravom razumu”.

“Ovo je ludilo. To je nešto što niti jedno civilizirano društvo koje dobro funkcionira ne bi smjelo tolerirati,” rekao je.

“Razmjeri obmane su zapanjujući”

Bijela kuća i kampanja Harris u subotu nisu neposredno odgovorili na upite Fox Newsa jesu li upoznati s brojkama i rezultatima svojih politika.

“Razmjeri obmane su zapanjujući,” napisao je vlasnik mikrobloga X, Elon Musk, u pratnji videa u kojem konzervativni televizijski voditelj Greg Gutfeld podcrtava medijsku pristranost u Sjedinjenim Državama, odnosno činjenicu da velika većina izvora iz glavne struje ignorira informacije koje je oslobodio Gonzales.

“Recite nam, ne, nije 60.000 silovatelja. Samo ih 8000. Samo je 7000 ubojica. Super. Drago mi je da se slažete s tim. Drago mi je. Provjerit ću vaše činjenice. Ali bilo tko tko ovo brani ili kaže da nije tako velika stvar je suučesnik i treba odgovarati. Ove su gadove više vrijeđale priče o pojedenim mačkama nego stvarne priče. Ovdje su objavljene stvarne priče o stvarnom silovanju i ubojstvu,” rekao je Gutfeld.

Vijest je kroz dan proliferirala na društvenim mrežama i okinula žučnu raspravu i nevjericu na X-u gdje su nastojanja službenih računa Harris, njezine kampanje i pobornika da saniraju štetu više nego uočljiva.

Bezočna, tragikomična laž

U sukusu, objave inzistiraju da je ona postojano zagovarala kontrolu granica i suzbijanje ilegalne imigracije, što je čak i za dokone promatrače američke useljeničke politike upečatljivo bezobzirna ili, ako preferirate, tragikomična laž.

Harris je naime znamenita po svojem zagovaranju otvorenih granica i gledištima da ilegalni, ili kako ih ona zove “nedokumentirani” imigranti, nisu kriminalci i zaslužuju zaštitu od deportacije.

Ona se danas, u totalnom zaokretu, uputila na granicu s Meksikom gdje je gorljivo govorila protiv ilegalnog ulaska.

Pobornici Trumpa njezin predizborni preobražaj karakteriziraju kao “pokušaj vrijeđanja inteligencije birača”.

Konzervativni političari, Donald Trump i njegovi pobornici, uključujući Elona Muska, već dugo govore da Demokratska stranka “uvozi” birače kako bi se održala na vlasti.

Trump je navedeno ponovio nakon objave informacija ICE-a.

“Rade puno radno vrijeme kako bi potpisali ove ljude, od kojih su mnogi ubojice, da glasaju. Tako da mogu varati na izborima jer to je ono što rade,” rekao je.

Američki mediji glavne struju njegove su prijašnje izjave, u kojima je učestalo upozoravao da poroznost granica otvara put kriminalcima, prije današnje objave prozivali ili karakterizirali kao “dezinformacije”.



Povezana vijesti

Comment here