Fun

Post-sovjetska depresija Nürnberga 8. listopada natapa Močvaru

Nakon malo više od godinu dana i fantastičnog koncerta koji su priredili zagrebačkoj publici, bjeloruski dvojac Nürnberg na krilima novog albuma “Adkaz” vraća se u Močvaru s ovećim naramkom vrhunskog post punka. Datum za pribilježiti u crne notese je 8. listopada (utorak). Pretprodajna cijena ulaznica je 16 eura i mogu se kupiti online preko Hangtime ticketinga, dok će na ulazu koštati 19 eura. Hard copy ulaznice mogu se kupiti u Dirty Old Shopu.


SATNICA

20:00 Ulaz
21:15 Nürnberg


“Jako se veselimo povratku u Zagreb. Naš premijerni koncert pred hrvatskom publikom nam je ostao u baš lijepom sjećanju pa se nadamo ponoviti dobru atmosferu, ali i predstaviti nove pjesme koje smo u međuvremenu stvorili. Vidimo se u utorak u Močvari”, poručili su momci iz benda ususret koncertu.

Nürnberg je post-punk duo koji je 2016. nastao u glavnom gradu Bjelorusije. Rad benda je snažno određen depresijom post-sovjetskih urbanih sredina, egzistencijalizmom, društvenim problemima u suvremenom industrijskom svijetu, pritiskom i umorom, ali i nekim bitnim osjećajima koji nas čine više ljudskima – da možemo i voljeti i biti empatični.

Njihova glazba je tamna, turobna, atmosferična i energična. Pod utjecajem je zvuka britanskog post-punk/new-wave/coldwavea iz 80-ih godina, ispunjena melankolijom, tjeskobom i očajem, obasjana svjetlucavim reverbom i gorko-slatkim melodijama.

NÜRNBERG; Foto: Hangtime Agency/Handout

Prvi demo objavili su u kolovozu 2017., a nakon toga su autorski bili više nego plodni. Ovom će prilikom promovirati svoj treći album “Adkaz” koji je svjetlo dana ugledao u veljači ove godine. Ovi Bjelorusi su nastupali i na velikim europskim festivalima i showcaseovima: “Waves Vienna”, “Eurosonic Noorderslag” i “AtlasWeekend Kijev”, kao i na koncertima i festivalima diljem Bjelorusije, Poljske, Rusije, Latvije i Ukrajine.

Više nego dovoljno razloga za posjetiti Močvaru 8. listopada pa se vidimo tamo, a prije toga u subotu u isti klub dolaze multitalentirani neo-soul duo freekind.


Comment here