Biznis i ekonomija

Vrijednost imovine BlackRocka segnula na rekordnih 11.48 bilijuna dolara | Q3 2024.

Najveći svjetski upravitelj imovinom, BlackRock, u trećem je tromjesečju proširio svoj otisak na privatnim tržištima i nastavio s rastom treći kvartal zaredom.

Vrijednost imovina pod njegovom upravom segnula je na rekordnih 11.48 bilijuna dolara, u poredbi s 9.10 bilijuna u istom razdoblju lani i 10.65 bilijuna u drugom kvartalu.

Aktualni rast u najvećoj je mjeri pripisan kretanjima na tržištima dionica koja su prpošna uslijed procjena da je američka središnja banka, Federalne rezerve, inflaciju uspjela ukrotiti bez značajnijeg remećenja na tržištu rada, odnosno okidanja recesije.

Osobito su zahvalni uz burzovne indekse ili dijelove burzovnih indeksa vezani fondovi, ETF-ovi (engl. exchange-traded funds).

Sve u jednom

Okupan u novcu, BlackRock postojano širi svoje portfelje i ponude u nastojanju da integracijom javnih i privatnih tržišta postane sveobuhvatna platforma za investitore.

“Naša je strategija ambiciozna, naša strategija djeluje,” napisao je u pratnji rezultata predsjednik i generalni direktor Larry Fink.

“Rastući javni deficiti samo će proširiti ulogu privatnog tržišta u poticanju gospodarskog rasta,” dodao je u razgovoru s investitorima prema citatu Reutersa.

BlackRock je u trećem kvartalu zabilježio 160 milijardi dolara dugoročnih neto priljeva. Ukupni neto priljevi dosegnuli su tromjesečni rekord od 221.18 milijardi dolara, u poredbi s 2.57 milijardi dolara prije godinu dana.

Većinu dugoročnih priljeva, u iznosu od 97.41 milijarde dolara, ostvarili su ETF-ovi.

Klijenti su u BlackRockove proizvode s fiksnim prihodom uložili 62.74 milijarde dolara.


Povezane vijesti

Comment here