PolitikaPreporučeno

Milanović: predsjednički izbori ‘pitanje opstanka’ za Plenkovića

Hina je u subotu neslužbeno doznala detalje iz obraćanja predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića članovima Glavnog odbora SDP-a koji je bio zatvoren za javnost.

Milanović je prema izvještaju govorio dvadeset minuta i ocijenio da je politička karijera premijera Andreja Plenkovića u HDZ-u u slučaju gubitka izbora “gotova”.

“Za predsjednika HDZ-a ovi su izbori pitanje opstanka. Ako ja dobijem izbore, kada ih dobijem, on je gotov. Neće dočekati sljedeću rundu i sljedeće točenje goriva. I zato, ako je imalo svjestan, borit će se do zadnjeg jer je to pitanje njegovog opstanka s obzirom na socijalni kanibalizam koji vlada u HDZ-u.

>>>Manolić: gospođa Grabar-Kitarović gubi izbore jer je s Pantovčaka izbacila Tita

Tko god kaže da je HDZ u rasulu, nije u rasulu, ali je slabiji nego što je bio kad su ih motivirali i okupili oko jedne ideje, a to je ustašluk. Na tome se HDZ digao od 2012. do 2015. i to je ‘ferceralo’, to je išlo, funkcioniralo, palilo. Sada toga nema, vodi ih jedna grupa ispranih birokrata koji nemaju nikakav sustav vrijednosti, ni rajski ni dijaboličan, ni lijevo ni desno nego kakav treba. Politika ne može bez ideologije bez neke vrste vjere, vjere u vrijednosti i vjerovanja u nešto, ne institucionalne religije. Politika je emocija,” odvagnuo je kandidat socijaldemokrata i dodao da u izbore prvi put ide kao “nefavorit”.

>>>Milanović: HDZ je kartel, ako si uz njih uspjet ćeš, ako nisi, nemaš šanse

“Ovoga puta u izbore idem kao nefavorit, moje najveće prokletstvo, da budem osoban, je svih tih skoro deset godina bilo što smo u svake proklete izbore išli kao anketni favorit, skoro u svake, osim na europske 2015. Tu nismo bili favorit i dobili smo skoro 30 posto, ali sad nisam favorit, bit će teško, anketama vjerujem vrlo malo, izrazito su nepouzdane, to pokazuje svaki izborni ciklus i sada ne znam kako stvari stoje,” rekao je Milanović prema citatu Hine.