Biznis i ekonomija

HUP prikupio 1.35 milijun kuna za potresom pogođena područja

Hrvatska udruga poslodavaca inicirala je prikupljanje sredstava za donaciju s ciljem pomoći području Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta koja su uvelike oštećena razornim potresom. Brojne tvrtke, članice HUP-a aktivno su se uključile i do danas prikupile više od 1.350.000 (milijun tri stotine i pedeset tisuća) kuna donacija članova, a isporučeno je i više od 35 milijuna kuna vrijednosti izravnih donacija u novcu, građevinskom i sanitetskom materijalu, robama i uslugama razorenom području. HUP će od ukupnog iznosa koje je prikupio 50% sredstava donirati s namjenom obnove Odjela pedijatrije Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” u Sisku, 25% za obnovu Osnovne škole Glina i 25% za obnovu Dječjeg vrtića “Petrinjčica” u Petrinji. Darovnice će primateljima uručiti glavni direktor HUP-a danas u gradu Sisku.

>>>Marić: preko riznice doniran 64,1 milijun kuna, oslobađanje od PDV-a poticaj za darivanje

“Članice HUP-a i u ovoj su situaciji pokazale svoje veliko srce i još se isti dan, bez puno razmišljanja, angažirale oko pomoći potresom pogođenim krajevima. Činjenica je da su ta područja i prije ovog razornog potresa bila uvelike osiromašena te da im je svaka pomoć dobrodošla nevezano uz elementarnu nepogodu koja ih je zadesila. Nadamo se da će HUP-ova donacija biti samo jedan od kamenčića u ukupnoj obnovi koja je nužna za područje Siska, Petrinje, Gline i svih okolnih mjesta te da ćemo zajedničkim snagama doprinijeti revitalizaciji ovih, nepravedno zanemarenih, krajeva lijepe naše,” izjavio je dr.sc. Damir Zorić, glavni direktor HUP-a

Zahvala članovima

“U situaciji kojoj svjedočimo, najmanje što možemo je pomoći bez zadrške, pomoći na bilo koji način. Već je i mali iskaz brige i pažnje, mala gesta dobrote, puno. Spremnost da to činimo i dalje je neupitna!” izjavila je Marina Pulišić, predsjednica Vijeća članova HUP-a i članica Uprave Jadran-galenskog laboratorija

Želimo ovim putem zahvaliti svim našim članovima, ali i svim drugim poduzetnicima i velikodušnim pojedincima, koji su iskazali izniman humanitarni karakter i nesebično, u trenucima kad je i samo gospodarstvo u ogromnoj ekonomskoj krizi, donirali svoja sredstva, stavili sve svoje resurse na raspolaganje i pružili pomoć onima kojima je to sada najpotrebnije.

>>>Upute i sigurni računi za pomoć potresom pogođenim područjima

HUP od daljnjeg pomaganja potresom pogođenog područja neće odustati. Danas smo uputili dopis sa zamolbom za donacijama svim poslodavačkim udrugama Europe, kojih je i HUP član, a od kojih također očekujemo pomoć u ovim teškim trenucima. HUP-ov račun za donacije ostaje otvoren i dalje stoga se svi koji još nisu, stignu uključiti u drugi val pomoći, nakon čega ćemo vas također pravodobno izvijestiti o prikupljenim sredstvima i namjeni za koju će ista biti donirana.

Podaci za donacije:

Hrvatska udruga poslodavaca

Radnička cesta 52, Zagreb

Privredna banka Zagreb, Radnička cesta 50, Zagreb

IBAN: HR7123400091510359955

Poziv na broj: OIB tvrtke

Opis: donacija HUP potres

HUP