PolitikaPreporučeno

388 novozaraženih, umrlo osam osoba: COVID-19 | 19. veljače | detalji

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 388 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a osam osoba je umrlo, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 2313. Na bolničkom liječenju je 798 pacijenata, 31 manje nego jučer, od kojih je na respiratoru 73, jedan manje nego jučer.

>>>Umrlo 24, zaraženo 365 osoba: COVID-19 | 18. veljače | detalji

U samoizolaciji je trenutno 11.725 osoba.

Od prvog slučaja zaraze u Hrvatskoj do sada je zabilježeno 239.254 osoba s koronavirusom, od kojih je 5407 umrlo.

Ukupno se oporavilo 231.534 osoba, od kojih 358 u posljednja 24 sata.

Do danas je ukupno testirano 1.293.415 osoba, a njih 4986 u posljednja 24 sata.

U Sisačko-moslavačkoj županije šestero novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno šest novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19.

Kako se navodi u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, sve su novozaražene osobe iz Siska.

Stožer je uputio molbu svim stanovnicima županije za razumijevanje i odgovornost, te apelira da se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera, kako bi se spriječilo daljnje širenje ove zarazne bolesti.

Osam novozaraženih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Tri novozaražene osobe s područja su općine Veliki Grđevac, dvije s područja su grada Bjelovara, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Daruvara te općina Veliko Trojstvo i Štefanje.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 17 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je dvoje na respiratoru, a 17 pacijenata je na opservaciji.

U samoizolaciji su 174 osobe.

U Virovitičko-podravskoj županiji petero novozaraženih, jedna osoba umrla

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 50 uzoraka i utvrđeno pet slučajeva zaraze koronavirusom, a umro je 80-godišnji muškarac, izvijestio je u petak županijski Stožer Civilne zaštite.

Dvoje novozaraženih je iz Virovitice, a po jedan iz Slatine i Čađavice.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 11 oboljelih od covida-19.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 3452 osobe, a 103 su umrle.

Šest novozaraženih u Istri

U Istarskoj županiji u posljednja 24 sata utvrđeno je novih šest slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je ispitano 226 uzoraka briseva na covid-19, izvijestio je u petak istarski Stožer civilne zaštite.

Kod pet novozaraženih osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, naveli su iz stožera dodavši kako se u epidemiološkoj obradi nalazi jedna osoba.

U međuvremenu se oporavilo pet osoba tako da je trenutno u Istri 32 aktivnih slučajeva, dok su u samoizolaciji 562 osobe.

U pulskoj Općoj bolnici na Odjelu za infektologiju na liječenju je 12 osoba, dok je jedna osoba u primarnom respiracijskom centru Rijeka.

“Situacija je i dalje pod kontrolom, brojke su dobre i vjerujem da će se taj trend nastaviti i idućih dana. Ulazimo u fazu u kojoj moramo biti maksimalno oprezni, okruženje nije baš povoljno ali građani, kao i do sada, svojim ponašanjem mogu znatno utjecati na povoljno stanje u Istri”, poručio je načelnik stožera Dino Kozlevac.

U Zagrebačkoj županiji 32 novooboljelih

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 32 novooboljelih od covida-19, šest ih je ozdravilo pa je trenutno aktivno 289 slučaja, priopćio je u petak Stožer civilne zaštite te županije.

Među novooboljelima osam ih je iz Velike Gorice, šest iz Ivanić-Grada, pet iz Krašića, četiri iz Jastrebarskog, po dvoje iz Svetog Ivana Zeline i Kloštar Ivanića te po jedan iz Samobora, Zaprešića, Vrbovca, Žumberka i Križa.

Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda, a utvrđen je pozitivni nalaz kod jedne djelatnice doma za starije i nemoćne osobe s područja Krašića.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirano je 19.647 osoba zaraženih koronavirusom, izliječeno je 19.288 osoba, a 70 osoba je umrlo.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 44 novozaražena

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 44 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih su 24 utvrđena brzim antigenskim testom, a oporavilo se 25 osoba, izvijestio je u petak županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 25 osoba iz Dubrovnika, 17 iz Konavala te dvije iz Župe dubrovačke. Ukupno je zaraženo 16 muških i 28 ženskih osoba, a 27 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Oporavilo se 25 osoba, od kojih 14 iz Dubrovnika, pet iz Konavala, po dvije iz Metkovića i Župe dubrovačke te po jedna iz Blata i Korčule.

Od jučer obrađen je 231 uzorak, a od početka pandemije ukupno 42 328.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 31 osoba. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su dva na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 861 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja te mjere, od čega dva na granici, što je ukupno 352 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih preporučenih protuepidemijskih mjera.

Osijek: u Županiji 11 novozaraženih, jedna osoba umrla

Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja je 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji umrla jedna osoba, u dobi od 65 godina, a potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze, objavio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata, za područje Osječko-baranjske županije, obrađeno je 217 uzoraka. Od 11 novopozitivnih tri osobe tri imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Belišća, Belog Manastira, Bizovca, Darde, Đurđenovca, Ernestinova, Satnice Đakovačke i Valpova.

Na bolničkom liječenju je 59 osoba oboljelih od covida-19, i to 46 u osječkom KBC-u, od kojih je devet na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata s tim oboljenjem, priopćeno je iz Stožera.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je trenutno 710 osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji 18 novozaraženih, 17 ozdravilo

U Primorsko-goranskoj županiji je 18 novozaraženih osoba koronavirusom, a 17 je ozdravilo, javio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

U županiji je 335 oboljelih od covida-19. Od 387 uzoraka laboratorijski testiranih tijekom proteklog dana, pozitivno je bilo 4,7 posto.

U Kliničkom bolničkom centru se od covida-19 liječi 35 osoba, a na respiratoru ih je petero, izvijestilo je ravnateljstvo KBC-a.

U Zadarskoj županiji 23 zaraze

U posljednja 24 sata na području Zadarske županije utvrđene su 23 osobe zaražene koronavirusom, a ukupno je aktivan 81 slučaj, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite..

Testirana su 203 uzorka, pod nadzorom je 686 stanovnika, a od bolesti se oporavilo još 14 osoba.

Među novooboljelima 12 ih je u Zadru, četvero u Sv. Filipu i Jakovu, troje u Bibinjama te po jedna osoba u Pašmanu, Polači, Preku i Tkonu.

Na svim covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 11 bolesnika, od kojih je dvoje na respiratoru.

Policija je evidentirala četiri kršenja samoizolacije.

U Međimurju 20 novih slučajeva zaraze

Međimurska županija ima 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlih u posljednja 24 sata nije bilo, priopćili su u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju PCR metodom testirano je 133 osoba među kojima te potvrđeno 18 pozitivnih na covid-19, što je 13,53 posto.

Iz drugih županija javljeno je o dva pozitivna slučaja na novi koronavirus s prebivalištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba, a trenutačno je u toj županiji pozitivno 136 osoba.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 40.501 uzorak.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice u Čakovcu, hospitalizirano je 29 pacijenata pozitivnih na covid-19. U protekla 24 sata otpušten je jedan pacijent, a nitko novi nije primljen. Na invazivnoj respiraciji su tri pacijenta oboljela od covida-19.

U protekla 24 sata nema umrlih osoba, navodi se u priopćenju međimurskog Stožera civilne zaštite.

U Šibensko-kninskoj županiji četiri novooboljele osobe

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije četiri su osobe oboljele od covida-19 te je trenutačno 68 aktivnih slučajeva te bolesti, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

U šibenskoj bolnici liječi se 14 osoba, od kojih je jedna na respiratoru, a u kninskoj bolnici je 12 oboljelih od covida-19. Ostali imaju blaže kliničke simptome te su u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 447 ljudi.

U posljednja 24 sata na SARS-CoV-2 virus testirano je 70 uzoraka.

Županijski Stožer civilne zaštite moli građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera.

U Zagrebu 74 zaraze

Zagreb u zadnja 24 sata broji nove 74 koronavirusom zaražene osobe, rečeno je na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera civilne zaštite na kojoj su poručili da je sve spremno za drugu fazu cijepljenja od 22. veljače.

Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja NZJZ Dr. Andrija Štampar, izvijestila je da je sve spremno za drugu fazu cijepljena od 22. veljače, u sklopu koje će se cijepiti stariji od 65 godina i kronični bolesnici. Organizirano je 400 cijepitelja na 19 punktova.

Danas je distribuirano 4000 doza na 100 adresa obiteljskih liječnika, a ostatak cjepiva distribuirat će se u ponedjeljak, rekla je Šikić.

Dosad je u Zagrebu cijepljeno više od 30.000 osoba, od čega je prvu dozu primilo 18.000 osoba, a drugu dozu 11.000 osoba.

Šikić je izvijestila da je u Zagrebu trenutno aktivno 319 slučajeva, a Služba za kliničku mikrobiologiju NZJZ Dr. Andrija Štampar u protekla 24 sata obavila je 635 testiranja.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli djelatnik.

Od 15. do 18. veljače kroz covid ordinacije domova zdravlja prošla je 1771 osoba, te je samoizolacija određena za 14 osoba, dok je na testiranje upućeno 903 osoba, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Na drive in punktovima uzeta su 1362 uzorka, a na punktovima za brza antigenska testiranja testirano je 1112 osoba, od kojih je 113 bilo pozitivno, što je u postotku njih 11,9 posto.

Dvoje umrlih i 12 novozaraženih u Varaždinskoj županiji

U Varaždinskoj županiji 12 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

S 12 novih slučajeva, broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 54, a 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika je 127.

Na liječenju u Općoj bolnici u Varaždin je 50 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 14 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, pet ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 31 osoba je u Klenovniku, a u Novom Marofu nema oboljelih od covida-19.

U posljednja 24 sata umrle su dvije osobe koje su bile pozitivne na novi koronavirus.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 198 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 14 posto, a u svim testiranim uzorcima šest posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.065 osoba pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. Aktivnih slučajeva je 109, navodi se u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite.

U Koprivničko-križevačkoj županiji četiri nova slučaja

U Koprivničko-križevačkoj županiji u posljednja 24 sata evidentirana su četiri nova slučaja koronavirusa, a devet osoba je ozdravilo, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Na području županije trenutno je 57 aktivnih slučajeva, a 21 osoba nalazi se na bolničkom liječenju.

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije zaraženo je 6017 ljudi.

Do sada je obavljeno 20.577 testiranja, od kojih 37 tokom jučerašnjega dana.

U Lici tri nova slučaja

U Ličko-senjskoj županiji od jučer su među 48 testiranih otkrivena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, umrlih nema, a pet je osoba izliječeno, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Dvije novooboljele osoba su iz Otočca i jedna iz Gospića, a epidemiološki se obrađuju njihovi kontakti.

Na bolničkom je liječenju u Gospiću sedam osoba oboljelih od covida-19.

U samoizolaciji je 201 osoba.

Od početka pandemije u Ličko-senjskoj županiji oboljelo je 2947 ljudi, 42 su aktivna slučaja, 107 osoba je umrlo, a 2798 ljudi je izliječeno.

Karlovačka županija s 20 novozaraženih

U Karlovačkoj županiji 20 je novooboljelih od covida-19, što je u toj županiji ukupno do sada 8192 otkrivena slučaja zaraze, izvijestio je u petak Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije.

Novooboljeli su iz Karlovca, Duge Rese, Ozlja, Slunja, Bosiljeva, Josipdola i Netretića.

U bolnicama u Karlovcu i Ogulinu liječe se 22 covid pozitivna pacijenta, od kojih su tri novoprimljena. Umrlih nije bilo. Na respiratoru su dva pacijenta.

U samoizolaciji je 336 ljudi.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 69 novooboljelih, dva umrla

Na području Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 547 obrađenih testova utvrđeno je 69 novih slučajeva koronavirusa, a umrle su dvije muške osobe, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata umrla su dva muškarca, 65 godina i 83 godine starosti, s prebivalištem na području Zadarske županije. Uz brojne komorbiditete bili su pozitivni i na covid-19.

Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita (32).

Od ukupnog broja novooboljelih 39 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1493 osobe su u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju u KBC-u Split su 63 pacijenta, od kojih osam na respiratoru, priopćeno je iz Stožera.

Brodsko-posavska županija s 29 novozaraženih

Na području Brodsko-posavske županije u petak je zabilježeno 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U ovoj županiji od koronavirusa trenutno se liječe 134 pacijenta, od kojih 41 u bolnici. Među bolničkim pacijentima tri pri liječenju trebaju potporu respiratora.

Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 514 osoba.

Zbog širenja zaraze koronavirusom u ovoj županiji u petak je policija podnijela jednu kaznenu prijavu Prijavljen je 45-godišnji konobar koji je u ugostiteljskom objektu u Slavonskom Brodu, unatoč propisanim mjerama, posluživao goste u objektu.

U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji u petak je zabilježeno pet novih slučajeva zaraze koronavirusom. U toj se županiji od koronavirusa trenutno liječi 26 osoba, a njih 12 je pod skrbi liječnika u bolnici.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Comments (1)

  1. […] >>>388 novozaraženih, umrlo osam osoba: COVID-19 | 19. veljače | detalji […]

Comments are closed.