Biznis i ekonomijaPreporučeno

‘A Quiet Place Part II’ utržio pretpandemijskih 100 milijuna dolara | box office

Paramount Pictures

“A Quiet Place Part II”, nastavak tihe, gotovo bešumne priče o postapokaliptičnom svijetu kojim haraju strašne vanzemaljske beštije bez očiju ali izoštrena sluha prošloga je vikenda u američkim kinima zaradom probio granicu od 100 milijuna dolara i tako postao prvi postpandemijski film s pretpandemijskim rezultatom.

Jedini naslov koji je recentno igrao u kinima i imao približnu zaradu je old school blockbuster “Godzilla vs. Kong” s premijernim vikendom od 32 milijuna dolara.

>>>Povratak u kina: Godzilla vs. Kong najveći hit od početka pandemije | box office

“A Quiet Place Part II” ujedno je i jedan od prvih filmova u posljednjim mjesecima koje je distributer, Paramount Pictures, rezervirao ekskluzivno za kina, što je imalo utjecaja na prođu.

“A Quiet Place Part II” u režiji Johna Krasinskog prati mladu majku (Emily Blunt) čija se obitelj bori za opstanak u svijetu pod najezdom užasavajućih vanzemaljaca. Drugi dio priču nastavlja izravno i bez zadrške.

Film je u Americi debitirao na Dan sjećanja, 31. svibnja, zabilježivši rekordnu jednodnevnu postpandemijsku zaradu od 48 milijuna dolara, u sljedećih je dva tjedna utrženo još 58 milijuna dolara na domaćem i 90.3 milijuna na međunarodnim tržištima za fini total od gotovo 200 milijuna dolara.

>>>‘Vrijeme je da se prihvati postojanje vraga’ | The Conjuring: The Devil Made Me Do It | najava

I prvi i drugi dio znanstvenofantastičnog trillera s primjesama užasa pokazali su se produkcijski zahvalnim uspješnicama, no nastavak će teško ponoviti lukrativni povrat prvijenca čija je izrada koštala 17, a zarada iznosila 340 milijuna dolara. Proračun drugog dijela je 61 milijun dolara.

>>>Odluka Warner Brosa o istovremenim off i online premijerama srušila dionice kinooperatera

Paramount je najavio da će streaming na Paramount Plusu započeti 45 dana nakon kino premijere.

Pratite nas na Google vijestima

via Variety

Comments (2)

  1. […] Warner Bros. je prije današnje objave za 1. listopad najavio istovremeni početak prikazivanja u kinima i na HBO-u Max, no odluka o paralelnim premijerama ostaje neizvjesna uslijed uspjeha filma “A Quiet Place Part II” koji je zaigrao ekskluzivno u kinima i na američkom tržištu utržio pretpandemijskih 100 milijuna dolara. […]

  2. […] >>>‘A Quiet Place Part II’ utržio pretpandemijskih 100 milijuna dolara | box office […]

Comments are closed.