PolitikaPreporučeno

Achtung! Covidfašizam u Austriji

Ilustracija: KFOR Oklahoma's News 4

Austrija će u ponedjeljak zaključati milijune necijepljenih građana u dosad najgrozomornijoj manifestaciji covidfašizma na teritoriju Europske unije.

“Mi ovaj korak ne poduzimamo olako,” rekao je kancelar Alexander Schallenberg na tiskovnoj konferenciji najavivši da će necijepljeni Austrijanci od ponedjeljka živjeti poput Židova u predratnoj, nacističkoj Njemačkoj. Njihovo će kretanje biti ograničeno isključivo na rad i kupnju osnovnih potrepština.

Nova, šokantna segregacija i diskriminacija stiže tjedan dana nakon što su vlasti necijepljenima uskratile većinu uslužnog sektora, uključujući posjet restoranima, hotelima, kino-dvoranama, kazalištima ili skijaškim žičarama.

>>>Stožer snaži uvjetovanje cijepljenja – života s covid propusnicama, Grabancijaš evocira Dachau

“U zbilji, mi smo trećini populacije rekli: vi više nećete izaći iz svojih boravišta osim zbog određenih razloga. To je masivno smanjenje kontakata između cijepljenih i necijepljenih,” rekao je kancelar.

>>>Predsjednik: uvjetovanje života covid potvrdama ‘van razuma – sumrak pameti’ | VIDEO

Ministar unutarnjih poslova, Karl Nehammer, istovremeno je najavio da će policija osnažiti provjere i necijepljenima koji krše kućni pritvor dijeliti kazne do 1,450 eura (10.892 HRK). Službenici će aktivno provjeravati status cijepljenja građana i građanki.

“Od sutra, svaki građanin, svaka osoba koja živi u Austriji mora biti svjesna da može biti provjerena od policije,” rekao je Nehammer.

>>>Pučka pravobraniteljica upozorila na razmjernost, ograničavanje sloboda | COVID-19

Reuters navodi da je procijepljeno oko 65% austrijske populacije, što je jedna od najnižih stopa u zapadnoj Europi. Mnogi Austrijanci dvoje oko sigurnosti i/ili učinkovitosti cjepiva, što je gledište koje ohrabruje nacionalistička Slobodarska stranka Austrije.

Pratite nas na Google vijestima