FunPreporučeno

Afion promovira svoj opojni tradicijski mix – ‘Treći bilbil’ u Zagrebu i Zaboku!

“Treći bilbil” ovaj vikend stiže na ljetne terase Boogalooa i Krčme Polanović! Novi Afionov album konačno će imati promociju kakvu zaslužuje. Koncert u Zagrebu održat će se u petak, 17. lipnja i za njega se ulaznice mogu kupiti u Dirty Old Shopu i preko sustva Entrio (75 kuna), dok će se nastup u Zaboku dogoditi dan kasnije s ulaznicama dostupnim preko sustava Entrio.

>>>Počujte gruzijske djeve čija biserna pjesma očarava web | Trio Mandili

“Neizmjerno nam je drago što imamo priliku koncertno predstaviti Afionov posljednji album “Treći bilbil” u Zagrebu i Zaboku. Korona nama je svima pomrsila račune, ponajviše glazbenicima. Ali ne damo se, idemo dalje. Očekuju nas koncerti koje s nestrpljenjem očekujemo i mi i naša draga publika. Na njima ćemo naravno, svirati pjesme s novog albuma, ali neće nedostajati niti naših starih ‘hitova’. Dođite na ljetne terasu Boogalooa i Krčme Polanović  da pjevamo, plešemo, i grlimo se glazbom,” izjavila je Lidija Dokuzović ususret koncertima.

Opojni tradicijski mix

Afion (makedonski opijum, mak) je band koji se inspirira tradicijskom glazbom iz Hrvatske, BiH, Srbije i Makedonije i pretače je u vlastite, originalne interpretacije i kompozicije. Mnoštvo koncerata (preko 500!) u Hrvatskoj i diljem Europe, što po klubovima što na velikim festivalskim pozornicama (Bingsjö, Shetland Islands Folk Festival, INmusic Festival, Adriatico Mediterraneo, Balkan Square festival u Ohridu, Ex-Yu Rocks…), pribavilo im je kultni status i velik broj fanova. Njihove nastupe uživo krasi “akustični zvuk s energijom rock’n’roll benda” (J. Bousfield, Rough Guide to Croatia), a publiku dovodi do plesa smijeha i suza. Afionova prva dva studijska albuma (Afion, 2006. i Čudni svati, 2008.) nominirana su za diskografsku nagradu Porin.

>>>Morcheeba feat. Roots Manuva • Blaze Away | glazbena preporuka

Članovi: Lidija Dokuzović – glas, Aleksandar Jovevski – kaval, Jesper Nordberg – kontrabas, Danijel Maoduš – gitare, Nenad Kovačić – udaraljke, glas.

Afion na Fejsu.

Dokumentarni film Marka Dimića: Razarajući Afion, 2010., Produkcija HRT

Koncert je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2.

Afion by Doringo/Handout

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Oglašavanje

Piše: Hangtime Agency