FunPreporučeno

AI lutkica M3GAN postala ‘queer ikona’, filmska uzdanica i miljenica društvenih mreža | VIDEO

Foto: Universal Pictures

Blumhouse, američka produkcijska kuća posvećena stravi i užasu, nudi drugu najavu za film M3GAN zabavljen umjetno inteligentnom robotskom lutkicom koja se poslovično otrgne kontroli.

>>>Stiže Hellraiser Goran Višnjić | najava

Prema službenom sinopsisu M3GAN (Model 3 Generative Android) je tehnološko čudo osmišljeno kao pratitelj, čuvar i prijatelj djece te saveznik roditelja u odgoju i obrazovanju.

Njezina dizajnerica, briljantna robotičarka Gemma (Allison Williams), neočekivano se nađe u ulozi skrbnice svoje nećakinje Cady čije roditelji ginu u automobilskoj nesreći.

>>>Drevna uspavanka budi sukubu Lillith u novom filmu Johna R. Leonettija | VIDEO

Gemma djevojčici daruje prototip M3GAN, no odluka se pokaže kobnom nakon što lutkica postane samosvjesnom i počinje ubijati svakog tko uzruja ili dirne njezinu ljudsku štićenicu.

Buzz

Film je ususret pretpremijeri koja se odigrala 7. prosinca u Los Angelesu već osvojio poklonike žanra i rezultirao povećim buzzom na društvenim mrežama gdje su podijeljene nebrojene memice, kolaži i ikonografije.

Osobitu je prođu našao ples “lutkica” u glazbenoj pratnji Taylor Swift.

Odnos između djevojčica istovremeno je gorljivo i široko prihvatila LGBTQ+ zajednica, pa je The Daily Beast marionetu već proglasio “queer ikonom”.

Izvan društvenih struja i pikanterija, poklonici žanra i producenti M3GAN inauguriraju u novu uzdanicu užasno-strašne niše čiji su znameniti predstavnici Chucky i Annabelle.

>>>Sumrak uma uhvaćenog između sna i jave, želja i zbilje | Pearl, najava

Da je čitav marketinški, i za motrenje zabavan komp(l)ot više nego uspješan svjedoči i izvještaj New York Timesa da je Universal Pictures toliko zadovoljan uvertirom da već planira nastavak.

M3GAN u režiji Gerarda Johnstonea u američka kina stiže 6. siječnja.

Foto: Universal Pictures

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>AI lutkica M3GAN postala ‘queer ikona’, filmska uzdanica i miljenica društvenih mre… […]

Comments are closed.