PreporučenoTech

Airbus predstavio koncept širokotrupnog putničkog zrakoplova – VIDEO

MAVERIC (Model Aircraft for Validation and Experimentation of Robust Innovative Controls)/Airbus

Europski prvak avioindustrije Airbus u utorak je na singapurskom Airshowu predstavio novi dizajn putničkog aviona čija se krila stapaju sa širokim trupom što donosi uštedu u emisijama ugljika do 20%. Kompanija je model s rasponom krila od 3.2 metra i kodnim imenom Maveric lani potajice testirala na tajnoj lokaciji u središnjoj Francuskoj.

Ideja “trupa sa stopljenim krilima” datira iz ratnih 1940-ih a njezin je najpoznatiji današnji predstavnik američki “nevidljivi” bombarder B-2. Dizajn je iskušavala i NASA u suradnji s Boeingom u istraživačkom projektu X-48, navodi Reuters.

Airbus

Airbusov rival Boeing, prizemljen jer je profit pretpostavio sigurnosti, sličan dizajn razmatra za prijevoz tereta.

Prema dosadašnjim iskustvima, takvi zrakoplovi traže umješne i iskusne pilote i podrazumijevaju složene kontrole, ali su aerodinamičniji od aktualnih modela pa u letu izazivaju manje otpora, što ih čini štedljivima, “nevidljivima” ili “zelenijima” u trenutku kad Europa milom ili silom kreće u tranziciju prema Zelenoj ekonomiji.

“Mi mislimo da je krajnje vrijeme da ovu tehnologiju gurnemo dalje i proučimo što nam donosi,” rekao je Brice Dumont, izvršni potpredsjednik inženjerije pri Airbusu. “Mi trebamo ove remetilačke tehnologije da bismo odgovorili na naše izazove u okolišu. To je sljedeća generacija zrakoplova; studirana kao opcija.” Dodao je kako je prerano reći hoće li takvi oblici postati zbilja u sljedećoj generaciji aviona koja se očekuje u 2030-im godinama, ali i da se štošta promijenilo od prijašnjih testiranja širokotrupnog dizajna, stigli su bolji i lakši materijali, povećala se računalna moć, popravile kontrole upravljanja.

>>>NEC predstavio lelujavi ‘leteći automobil’: VIDEO

Airbus stoga proučava što učiniti s neskučenom unutrašnjošću i kako bi se takvi modeli snalazili u zračnim lukama. Jedno od neriješenih pitanje je hoće li potencijalni zrakoplov uopće imati prozore ili okoliš emitirati na zaslonima, drugo je kako bi putnici reagirali na manevre koji postaju sve sličniji rollercoasteru što ste dalje od središta trupa.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima