Politika

Aktivacija Arene moguća već ovaj vikend: COVID-19 | 25. studeni

Voditelj liječničkog tima Arene Zagreb Davor Vagić rekao je u srijedu kako su u Areni spremni za prihvat pacijenata sa blagim i srednje teškim oblikom bolestiiz zagrebačkih covid-bolnica.

>>>Zavirite u unutrašnjost Covid stacionara Arena Zagreb | VIDEO

“Arena će biti aktivirana kada to kaže Nacionalni stožer Civilne zaštite. Mi smo spremni. Ja računam da bi to moglo biti ovaj vikend”, rekao je Vagić za RTL Dnevnik odgovarajući na pitanje kad će prvi pacijenti ući u Arenu Zagreb.

Pojasnio je da je Arena Zagreb namijenjena za pacijente koji imaju blagi ili srednje teški oblik bolesti.

“Za početak, dolazit će pacijenti koji su premještaj iz zagrebačkih covid-bolnica, znači, iz Klinike za infektivne bolesti i Kliničke bolnice Dubrava”, rekao je i dodao kako će to biti pacijenti koji su pred otpust i koji će u Areni dobiti svu zdravstvenu skrb koju trebaju, a mjesto u bolnici oslobodit će se za teške pacijente.

>>>U 24 sata 10 umrlih – ‘ratno stanje’ u Općoj bolnici Varaždin: COVID-19 | 25. studeni

Vagić, koji koordinira sve aktivnosti oko Arene, zahvalio je svim građanima koji se ponašaju savjesno i pridržavaju mjera te tako olakšavaju da zdravstveni sustav izdrži, a one koji nisu savjesni pozvao je da se pridržavaju mjera Stožera.

Comments (3)

  1. […] Aktivacija Arene moguća već ovaj vikend: COVID-19 | 25. studeni 25/11/2020 […]

  2. […] >>>Aktivacija Arene moguća već ovaj vikend: COVID-19 | 25. studeni […]

  3. […] Vagić je ususret aktivaciji Arene rekao da je ona predviđena za prihvat pacijenata s blagim i srednje teškim oblikom bolesti iz zagrebačkih […]

Comments are closed.