Tech

Alphabet oslobodio YouTube program Donalda Trumpa

Donald Trump; Foto: White House/Tia Dufour

Alphabet je ususret predsjedničkim izborima u 2024. godini dokinuo ograničenja nametnuta YouTube programu potencijalnog kandidata i bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Ograničenja i zabrane prije su povukle druge velike tehnološke kompanije, uključujući Metu (Facebook) i Twitter.

>>>Merkel osudila trajni ‘ban’ Trumpa, Twitter

Trump je 6. siječnja 2021. godine osporavao rezultate predsjednički izbora što je izazvalo smrtonosnu opsadu sjedišta američke demokracije, Capitol Hilla.

“Pažljivo smo procijenili nastavak rizika od nasilja u stvarnom svijetu, dok uravnotežujemo izglede birača da podjednako čuju sve velike nacionalne kandidate u zagrijavanju za izbore,” rekli su iz YouTubea.

>>>Američki prizivni sud podržao teksaški zakon o slobodi govora na internetu

Meta je račune Trumpa na Facebooku i Instagramu oslobodio s početkom godine, dok je Twitter to učinio u studenom, nakon što je tu platformu preuzeo pobornik slobode govora Elon Musk.

Trump sada ima pristup ključnim platformama na kojima je ususret i nakon izbora u 2016. godini stekao stotine milijuna sljedbenika.

>>>Trump veli da je Trudeauova mama spavala s čitavim Rolling Stonesima

Bivši predsjednik u međuvremenu je pokrenuo svoju društvenu mrežu Truth Social gdje njegove objave trenutačno prati pet milijuna korisnika i za sada ne pokazuje interes za povratak iz egzila.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

Comment here