Biznis i ekonomijaPreporučeno

Amerikanci na kanabis troše više nego na čokoladu | izvješće

Stanovnici Sjedinjenih Država više novca troše na kupnju i uživanje kanabisa nego na čokoladu, craft piva ili pojedine lijekove.

Izvješće MJBizDaily otkriva da su Amerikanci u 2022. godini na marihuanu ugrubo potrošili 30 milijardi dolara, više od 20 milijardi dolara odvojenih za čokoladu.

>>>Rekordni broj mladih Amerikanaca uživa marihuanu | istraživanje

Travica je zasjenila i kupnju drugih “feel-good” proizvoda, uključujući zanatska piva, lijekove protiv boli i ine farmaceutske opioide.

Iako tržište legalnim kanabisom ulazi u glavnu struju ono je još uvijek iza tradicionalne duhanske industrije koja je lani zaradila oko 53 milijarde dolara.

MJBizDaily procjenjuje da bi prodaja marihuane do 2028. godine mogla doseći 57 milijardi dolara.

Amerikanci su kanabis u većoj ili manjoj mjeri počeli legalizirati prije više od jednog desetljeća, nakon predsjedničkih izbora u 2012. godini kada su njezino oslobađanje podržali građani Colorada i Washingtona.

>>>Više od polovice Europljana podržava legalizaciju marihuane

Ona je danas nezakonita u samo 12 od 50 država.

Kanabis u SAD-u ostaje ilegalan na saveznoj razini što priječi ili otežava poslovanje i širenje proizvođača i trgovaca jer im uskraćuje temeljne bankarske usluge.

>>>Biden započeo saveznu reformu politike o marihuani, pomilovao tisuće

Američki zakonodavci u gornjem i donjem domu ovih dana finaliziraju nadstranačku reformu koja će marihuana legalizirati na saveznoj razini.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima