PolitikaPreporučeno

Ankete bilježe veliku neodlučnost, neizvjesnost izbora u Njemačkoj | FAZ

Olaf Scholz
Olaf Scholz; Foto: Etienne Ansotte/EC

Rezultati saveznih izbora u Njemačkoj ostaju neizvjesni unatoč anketama, sugerira u utorak objavljeno istraživanje o još neopredijeljenim biračima.

Anketa instituta Allensbach za konzervativni dnevni list Frankfurter Allgemeine Zeitung otkriva da 40% građana koji su odlučni izaći na izbore još uvijek dvoji kome podariti povjerenje. Postotak neodlučnih je u prijašnjim usporedivim izbornim ciklusima iznosio 35% u 2017. i samo 24% u 2013. godini.

>>>Podrška konzervativcima ‘niže od dna’; Scholz: potreban je novi početak | izbori u Njemačkoj

Birači kao glavni razlog oklijevanja navode neuvjerljivost svih vodećih kandidata za Kancelariju.

RTL/n-tv u utorak istovremeno donose novo Forsa istraživanje koje pokazuje da su konzervativci u odnosu na prošlotjednu anketu osvojili dva postotna boda i uživaju podršku 21% ispitanih.

Socijalisti koje predvodi ministar financija Olaf Scholz drže 25%, Zeleni 17%, Slobodni demokrati (FDP) 11%, krajnje desni AfD 11% a krajnje lijevi Linke 6% podrške.

>>>Krajnja Ljevica ‘ispunjava obećanja’, traži ulogu u koaliciji SPD-a i Zelenih | izbori u Njemačkoj

Aktualni poredak otvara pregršt koalicijskih scenarija, s izuzetkom Alternative za Njemačku s kojom ne želi surađivati niti jedna od parlamentarnih stranaka.

Njemačka na izbore izlazi 26. rujna.

Pratite nas na Google vijestima

via Reuters

Comments (1)

  1. […] izborna utrka u četvrtak je postala još neizvjesnijom nakon što je anketa Kantara pokazala da je konzervativna unija CDU/CSU-a tri dana ususret izborima […]

Comments are closed.