Biznis i ekonomijaPreporučeno

Ante Mandić: digitalizacija građanima treba omogućiti da zamjene državne službenike

Hrvatsku treba napraviti takvom zemljom u kojoj bi mladi željeli ostati, a upravo je digitalna Hrvatska zemlja po mjeri mladih zato što oni već žive u tom svijetu, zaključeno je u četvrtak u razgovoru s poduzetnicima koji su organizirali kandidati liste Pametno i Unija Kvarnera.

“Moramo potaknuti jeftinije i jednostavnije uvjete poslovanja na tržištu. Potrebno je uvelike smanjiti birokraciju, administriranje, razne namete i poreze na poslovanje”, kazao je nositelj liste Pametno i Unija Kvarnera Ivica Puljak.

>>>Apsolon: tvrtke trebaju upoznati značaj digitalne transformacije za inovaciju poslovnih modela

Najavu ministra uprave Lovre Kušćevića da će Hrvatskoj za digitalizaciju trebati pet do deset godina Puljak je nazvao čistim ‘nonsensom’ te je dodao kako se stranka Pametno zalaže za stvaranje jedinstvenog digitalnog tržišta uz digitalnu ekonomiju te posebno za ukidanje virtualnih granica i geoblokiranja.

Najavu ministra uprave Lovre Kušćevića da će Hrvatskoj za digitalizaciju trebati pet do deset godina Puljak je nazvao čistim ‘nonsensom’.

Smanjiti državu upravu, pokrenuti digitalizaciju

Kandidat s liste Pametno i Unija Kvarnera Ante Mandić naglasio je da svrha digitalizacije nije puko prepisivanje postojećih procesa u digitalnu formu već je potrebna promjena cijelog procesa i da sami građani direktno obavljaju stvari koje danas rade državni službenici. “Tako ćemo smanjiti državnu upravu i pokrenuti digitalizaciju”, istaknuo je Mandić.

Kandidati liste Pametno i Unija Kvarnera poručuju da će izbori za Europski parlament odlučivati hoće li EU kao zajednica zemalja nastaviti ići progresivnim putem ili će taj put populisti koji raspiruju strahove i mržnju odvesti EU u regresiju.

“Jedinstvo i napredak građana Europe su pod pritiskom nacionalističkih i retrogradnih snaga u mnogim zemljama. Ovaj put izbor će biti između Europe stabilnosti, napretka i individualnih sloboda s jedne strane i Europe nacionalizma, populizma i autokracije s druge strane”, stoji u priopćenju te liste.