Biznis i ekonomija

AZTN pokrenuo upravni postupak protiv dubrovačkog trgovačkog lanca PEMO

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) javlja da je po službenoj dužnosti pokrenula upravni postupak radi utvrđivanja nametanja nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom, protiv trgovačkog društava PEMO d.o.o., Dubrovnik.

Navedeni upravni postupak rezultat je analize ugovora tog društava s njegovim dobavljačima, u kojima je AZTN utvrdio postojanje nejasnih, odnosno spornih odredbi, što dovoljno ukazuje da postoje indicije za pokretanje postupka AZTN-a po službenoj dužnosti.

AZTN će u upravnom postupku ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa trgovca PEMO d.o.o. s njegovim dobavljačima.

>>>AZTN kaznio NTL sa 800 tisuća kuna zbog ‘transportnog rabata’, teških povreda ZNTP-a

Iz agencije podsjećaju da pokretanje upravnog postupka protiv određenog trgovca ne znači nužno utvrđenje povrede ZNTP-a, već je AZTN obvezan u postupku utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

U skladu s praskom AZTN će na temelju konačno utvrđenog činjeničnog stanja donijeti meritornu odluku i u cijelosti je objaviti na svojim mrežnim stranicama.