Politika

Bajs prijavio Marušića zbog kršenja Zakona o financiranju političkih aktivnosti | lokalni izbori

Damir Bajs; Foto: POST neovisno glasilo/YouTube

Bjelovarsko-bilogorski župan i kandidat za još jedan mandat Damir Bajs prijavio je u četvrtak Državnom izbornom povjerenstvu protukandidata Marka Marušića zbog kršenja Zakona o financiranju političkih aktivnosti jer je u kampanji kao kandidat HDZ-a sudjelovao u protokolu Hrvatskih voda.

>>>DP i SDP potpisali programsku koaliciju, birače pozvali da glasaju za Bajsa | lokalni izbori

Marušića su četvrtak prijavili iz NL Damira Bajsa uz pojašnjenje da se 24. svibnja kao kandidat HDZ-a za župana obratio javnosti u sklopu službenog protokola Hrvatskih voda. Toga dana, kako stoji u priopćenju NL Damira Bajsa, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković bio je u službenom posjetu općinama Berek i Nova Rača, “a pridružio mu se i kandidat Marušić te se tijekom službenog protokola Hrvatskih voda obratio građanima i predstavnicima medija kao kandidat za župana”.

Promidžba resursima javnog poduzeća

Iz NL Damira Bajsa napominju da Marušić nema nikakvu funkciju u Hrvatskim vodama te da je na događanjima u Bereku i Novoj Rači sudjelovao isključivo kao kandidat HDZ-a za župana Bjelovarsko-bilogorske županije.

Temeljem navedenog, smatraju u NL Damira Bajsa, radi se o ozbiljnom kršenju Zakona jer se provodila promidžbena kampanja kandidata Marka Marušića koristeći službene resurse javnog poduzeća, odnosno Hrvatskih voda.

>>>SDP i DP ‘jasno i nedvosmisleno’ odbacili Plenkovićev spin o crno-crvenoj koaliciji

Nezavisna lista Damira Bajsa  je “pozvala Državno izborno povjerenstvo da pokrene prekršajni postupak protiv kandidata Marka Marušića zbog kršenja Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma.”