PolitikaPreporučeno

Ban Toskić: totalni je kaos, platforma za cijepljenje doživjela je potpuni krah i debakl

Predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić rekla je u nedjelju za HRT kako su u KoHOM-u predvidjeli sve probleme koji će se pojaviti u procesu cijepljenja te istaknula kako su još jesenas predložili strukturirano cijepljenje i izradu digitalne platforme za prijavu pacijenata za cijepljenje.

>>>Upitne izjave, defenziva ministra Beroša u Zadru

“Predvidjeli smo da će to za nas biti veliko administrativno rasterećenje. Nažalost, platforma “CijepiSe” nije funkcionalna i nije ono što smo mi željeli i predlagali, a nismo bili ni uključeni u radnu skupinu koja je tu platformu izrađivala. Bili smo na dva sastanka, ali smo imali previše primjedaba pa nas više nisu zvali”, naglasila je Ban Toskić.

Dobra platforma Međimurske županije

Dodala je kako se sada vidi da se može imati i dobra platforma te je navela primjer Međimurske županije gdje su, kaže, svi zadovoljni s platformom -i pacijenti i epidemiolozi i liječnici.

>>>Cijena usluga i ‘errora’ Cuspisa 600.000 kuna+PDV | ministarstvo

Ban Toskić navela je da je prije svega potreban pozivni centar u kojem će administratori pregledavati prijave za cijepljenje i svrstavati ljude u prioritetne kategorije, kao što je to u Međimurju, i redom na pravedni način pozivati pacijente.

“Bili smo na dva sastanka, ali smo imali previše primjedaba pa nas više nisu zvali.”

Nataša Ban Toskić

Ustvrdila je kako u ovom trenutku liječnici nemaju ništa od platforme za cijepljenje jer se ne zna koji je pacijent pozvan i kada će se cijepiti.

>>>GLAS o ‘slučaju Cijepise’: HDZ se ni u zdravstvenoj krizi ne može suzdržati od krađe

“U ovom trenutku mi u ordinacijama imamo kaos. Naši telefoni ne prestaju zvoniti, totalni je kaos i pacijenti su nezadovoljni. Do toga je dovela dosadašnja organizacija cijepljenja i smatram da je za ovo odgovoran ministar te da bi on konačno trebao preuzeti odgovornost”, kazala je Nataša Ban Toskić.

“Potpuni debakl i krah”

Na pitanje što pacijenti koji su se prijavili preko platforme sada trebaju činiti, rekla je kako protokol treba donijeti ministarstvo zdravstva i županijski zavodi za javno zdravstvo. Smatra kako će obiteljski liječnici uvijek svojim pacijentima izaći u susret pri naručivanju, ali napominje kako će to dodatno zablokirati cijeli sustav.

“Obiteljski liječnici su u velikoj mjeri proveli prvu fazu cijepljenje starih i nepokretnih te zdravstvenih radnika, potom drugu fazu starih i kroničnih bolesnika koja još traje”, rekla je Ban Toskić za HRT.

>>>Grbin: što je Beroš platio 600.000 košta 15.000 kuna | poziv na opoziv

Dodala je kako masovno cijepljenje koje slijedi mora biti u potpunosti izvan ordinacija, na velikim punktovima te kako u tome moraju sudjelovati svi zdravstveni radnici.

Ban Toskić je ocijenila da je platforma za cijepljenje doživjela “potpuni debakl i krah” te kako je kao takva plaćena i za to netko treba preuzeti odgovornost.

Comments (1)

  1. […] Ban Toskić: totalni je kaos, platforma za cijepljenje doživjela je potpuni krah i debakl | Grabanc… 25/04/2021 at 20:46 […]

Comments are closed.