Politika

Bandić, Bienenfeld i Milićević animirali birače u Karlovcu

Uz poruke “Hrvatska iznad stranačkih interesa“ i “Birajte sposobne, a ne stranački podobne“, s karlovačkim biračima susreli su se u petak na tržnici kandidati s liste 365 – Stranke rada i solidarnosti  i predsjednik stranke Milan Bandić, te pozvali birače da glasaju za njihovu listu i “ljude koji su dosadašnjim radom pokazali da znaju, mogu i imaju rezultate”.

Nositeljica liste Martina Bienenfeld i deseti na listi Jozo Milićević pozvali su građane da izađu na izbore i “izaberu najbolje kandidate“ koji će ih prezentirati u Europskom parlamentu, s tim da je Milićević rekao da “nisu došli obećavati ništa, ni nagovarati ljude da glas daju baš njima, nego prvenstveno reći biračima da izađu na izbore jer su ovi izbori izuzetno bitni“.

>>>Jozo Milićević kaže da podržava odlazak mladih radi stjecanja znanja i iskustva: MB 365

“Majka sam dvojice sinova i znam koje imaju dileme, strahove i mogućnosti i znam koliko je važno mladima dati šansu da steknu znanja kako pokrenuti napredak Hrvatske”,

Martina Bienenfeld

“Također pozivamo građane da nam se pridruže i skupa s nama pokrenu promjene koje su Republici Hrvatskoj itekako potrebne“, rekao je Milićević.

Turizam i Erasmus

Bienenfeld je najavila je da će, bude li izabrana u Europski parlament snažno zastupati Hrvatsku kroz svoje područje interesa i stručnih znanja, a to je turizam, a koji do sada “nažalost nije od strane Hrvatske u institucijama EU imao zadovoljavajuće mjesto“.

“Znamo da je u Europskoj uniji svaki deseti čovjek zaposlen u turizmu i da bi Hrvatska trebala iskoristiti to i kroz turizam razvijati svoja druga područja. Konkretno to se može ako se iskoriste mogućnosti Europske unije da se unaprijedi turizam kroz edukaciju, ekološku poljoprivredu, davanje šanse startup kompanijama i drugo”, rekla je.

Osim turizma Bienenfeld bi se zalagala za Erasmus i slične programe za razmjenu studenata i učenika, za njihovo školovanje i stjecanje znanja i iskustava u inozemstvu, da bi se vraćali s tim u Hrvatsku i ovdje ga primjenjivali.

“Majka sam dvojice sinova i znam koje imaju dileme, strahove i mogućnosti i znam koliko je važno mladima dati šansu da steknu znanja kako pokrenuti napredak Hrvatske”, rekla je Bienenfeld.

Ona se biračima obratila i kao žena, da uvide da biranjem žene jačaju poziciju žene u Europarlamentu, jer do sada je tamo bilo oko 35 posto eurozastupnica, što ukazuje na neravnopravnost.