PolitikaPreporučeno

Beljak: glas za nas glas je za razvijenu, naprednu, civiliziranu, antifašističku Europu

Amsterdamska koalicija predala je u petak listu za europarlamentarne izbore, ističući važnost tih izbora na kojima građani mogu birati između dvije Europe – žilet žice i kaosa brexita ili otvorene i slobodne Europe za koju se oni zalažu.

Liste su predali predsjednici stranaka Amsterdamske  koalicije Krešo Beljak (HSS), Anka Mrak – Taritaš (GLAS), Boris Miletić (IDS), Silvano Hrelja (HSU), Darijo Vasilić (PGS), David Bregovac (Laburisti) i Mirando Mrsić (Demokrati) te nositelj liste istarski župan Valter Flego.

>>>Flego zahvalio svima koji su podržali ‘ideju otvorene, napredne i tolerantne Hrvatske’: VIDEO

Predali smo listu 12 sjajnih kandidata i čast mi je, ponos i obaveza biti prvi na listi Amsterdamske koalicije za koju smo sigurni da će biti pozitivno iznenađenje ovih europarlamentarnih izbora, rekao je Flego.

Što više glasova dobije ta koalicija to će, ustvrdio je, biti bolje za sve nas.

Najavio je da će program početi predstavljati od nedjelje u pet hrvatskih gradova do dana Europe.

“Glas za europsku Hrvatsku”

Mrak Taritaš ocijenila je da su ovi izbori izuzetno važni za Europu jer se na njima bira između dvije Europe – jedne Europe žilet žice gospodina Orbana i kaosa brexita ili druge Europe – otvorene i slobodne.

Bit ćemo najžešći zagovornik europskih vrijednosti, mi smo građani EU, Hrvatska je članica EU i samo tu možemo iskazati i zadovoljiti svoje interese, rekla je Mrak Taritaš.

>>>Amsterdamska koalicija definirala nove ciljeve, najavila nastavak suradnje na dolazećim izborima

Uvjerena je da će građani prepoznati ideju i strast da pokažu da su oni lice napredne Hrvatske.

Beljak je rekao da Hrvatska više od 30 godina žudi da bude dio Europe, ali ne istočne Europe kako je nude Poljska i Mađarska nego prave, središnje Europe.

Glas za našu koaliciju je glas za europsku Hrvatsku, a sve ostale stranke i pokreti nude nešto drugo, kazao je Beljak.

>>>Flego: vidljiva je mobilizacija desnice

Upitao se kud bi Hrvatska trebala ići, žele li građani da idemo na zapad i da nam uzor budu Njemačka, skandinavske zemlje i Irska koja je iz konzervativne i zaostale zemlje u 30-ak godina postala jedna od najnaprednjih zemlja Europe.

Želimo da i Hrvatska pokaže da se može, glas za nas glas je za razvijenu, naprednu, civiliziranu, antifašističku Europu, rekao je Beljak.