PreporučenoTech

Bez oglasa, bez extra danaka – 350 igara i aplikacija za 33 kune mjesečno: Google Play Pass

Google je u ponedjeljak 23. rujna lansirao novu uslugu s nazivom “Google Play Pass” koja za 33 kune mjesečno nudi preuzimanje više od 350 igara i aplikacija bez pratnje oglasa ili “nustroškova”.

Kompanija je najavila da će usluga u prvoj godini koštati samo trinaestak kuna (2 dolara) mjesečno, što uključuje deset besplatnih dana kušnje. Da ponuda bude frapantnija, jedna “ulaznica” se može podijeliti s do 5 članova obitelji.

Verge, koji je dobio priliku iskušati demo, piše da igre i aplikacije u paketu dolaze u cjelini, odnosno bez potrebe za ekstra plaćanjem kako bi se otključala dodatna značajka ili sadržaj. U slučaju da je igra ili aplikacija već instalirana na pametnom uređaju, Pass će automatski ukloniti oglase ili otključati zaključano.

>>>Za šaku kuna pretplata na više od 300 digitalnih magazina: Apple News+

Google Play trgovina će igre i aplikacije u paketu uskoro označiti višebojnim oznakama koje surfere nukaju na pretplatu.

Kompanija na blogu navodi da igre “ugrubo čine oko dvije trećine aplikacija uključenih u Play Pass.” Od istaknutih naslova spominju se Stardew Valley, Monument Valley, Limbo, Risk, Star Wars: KOTOR, Mini Metro, Old Man’s Journey, Eloh…