Fun

‘Bezdan’ Lane Živić u Samsung Studiju 22 | FOTO

Foto: Samsung/Handout via MPR

Tvrtka Samsung Electronics u suradnji s dizajnericom Lanom Živić vas poziva da posjetite prvu samostanu izložbu umjetničkih radova iz kolekcije “Bezdan” (Abyss Collection) u prostorima bivše Bečke kavane, a danas Studija 22 na Trgu bana Josipa Jelačića 7.

>>>Samsung predstavio novu generaciju high-end preklopnika: Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4

Lana Živić je multidisciplinarna umjetnica koja slika i crta cijeli život te će kroz ovu izložbu javnosti predstaviti svoju maštovitost.

Despot Lane Živić; Foto: Samsung/Handout via MPR

Motiv izložbe je ljubav prema moru i njegovoj bioraznolikosti, kao i ekološkoj prijetnji koju stvara otpad.

Samsung Studio 22 je nedavno otvorena pop up lokacija u samom središtu grada čiji je cilj na poseban način prikazati sinergiju tehnologije te umjetničkog izražavanja.

Kurikulum

Svestrana dizajnerica iz Zagreba Lana Živić poznata je po svojoj bogatoj medijskoj, baletnoj te sportskoj karijeri, a umjetničkim pozivom bavi se od malih nogu kroz različite projekte čemu se nedavno odlučila maksimalno posvetiti.

Foto: Samsung/Handout via MPR

Samsung Studio 22 potiče mlade umjetnike da započnu svoj put na kulturnoj sceni, zbog čega cijeli događaj nije samo premijerna izložba radova, već i prva Lanina samostalna izložba.

>>>Gle bebača ražu Srećka i njegov kjutnes overwhelming u pulskom ‘Aquariumu’: VIDEO

Lana Živić se u sklopu svojeg bogatog životopisa 20 godina bavi jedrenjem na dasci (windsurfing), gdje je u ljepoti Jadranskog mora kao njoj posebnom mjestu pronašla inspiraciju za kolekciju koju će predstaviti na izložbi. Međutim, osim ljepote, ideja je pokazati i onu drugu stranu; nebrigu o okolišu i općenito ljudski nemar. Samsung kroz svoju strategiju održivosti za cilj ima ostvarivanje nula posto štetnih emisija do 2050., a ujedno zagovara inicijative koje doprinose očuvanju okoliša.

Lana Živić; Foto: Samsung/Handout via MPR

“Kako svako malo jedrim, uvijek se ponovno zaljubim u Jadransko more i njegov krajolik kojim se svi ponosimo. Ipak, treba nas zabrinuti količina otpada koja kontinuirano narušava njegovu ljepotu, gdje je količina među najvišim razinama u Europi. Doista se pitam je li ovo Lijepa Naša o kojoj svi govore, ali ovom izložbom želim reći da joj možemo pomoći, samo se trebamo ponovno zaljubiti,” objasnila je Lana Živić poruku izložbe.

Foto: Samsung/Handout via MPR

Izložba “Bezdan” otvorena je do kraja studenog.

Pratite nas na Google vijestima

Oglašavanje

Samsung/MPR

Comment here