FunPreporučeno

Bill i Melinda Gates: odlučili smo okončati naš brak

Milijarderski par Bill i Melinda Gates u ponedjeljak su u zajedničkoj izjavi objavljenoj na društvenim mrežama obznanili da nakon 27 godina prekidaju brak.

“Nakon puno promišljanja i puno rada na našoj vezi mi smo odlučili okončati naš brak (…) Mi više ne vjerujemo da u sljedećoj životnoj fazi možemo rasti zajedno kao par,” navodi se u izjavi koju je Bill Gates objavio na Twitteru.

Par je poručio da će nastaviti “zajedničku misiju” svoje Zaklade pokrenute u 2000. godini koja ovih dana posjeduje imovinu u vrijednosti od oko 51 milijarde dolara.

>>>Gates: ja sam kao čarobnjak šegrt bio imun na čarolije Stevea Jobsa

Bill je kao suosnivač Microsofta Melindu upoznao na večeri zaposlenika u 1987. godini. “Trebalo mu je poštenih par mjeseci prije nego što me pozvao van,” rekla je Melinda o početku njihove veze. Gates je odluku o stupanju u brak donio nakon što je na ploči odvagnuo “za” i “protiv” argumente. Par se oženio 1994. godine na Havajima.

>>>‘Sve dok sef ne bude prazan’: Mackenzie Scott nakon razvoda s Bezosom darovala 1.7 milijardi dolara

Gates prema ljestvice Forbesa posjeduje bogatstvo od 130.5 milijardi dolara i slovi kao četvrta najbogatija osoba svijeta.

Financijski detalji razvoda još su nepoznati.

Pratite nas na Google vijestima