Biznis i ekonomijaPreporučeno

Bloomberg Adria od danas nudi stručan uvid u uzroke, kontekst i posljedice – biznis i ekonomiju

Bloomberg Adria, prva regionalna multiplatformska mreža poslovnih vijesti u Jugoistočnoj Europi, danas je službeno počela s radom. Sadržaj će prvo biti dostupan na digitalnoj platformi, a sljedećeg tjedna emitiranjem kreće i televizija. Nova platforma specijalizirana za poslovne i financijske vijesti bit će istodobno lansirana u pet regionalnih centara – Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Ljubljani i Skoplju.

>>>Bloomberg ulazi na hrvatsku, regionalnu medijsku i poslovnu scenu

Više od 130 regionalnih novinara, komentatora, analitičara i financijskih stručnjaka kreirat će originalni sadržaj na svih pet regionalnih jezika. Bloomberg Adria u svojem će radu imati potporu mreže od 2700 Bloombergovih novinara i analitičara, u 120 zemalja. Kombinirat će globalne Bloomberg News sadržaje s autorskim tekstovima iz cijele regije i tako se etablirati kao središnje mjesto informiranja za vodeće poslovne ljude Jugoistočne Europe.

Stručan uvid

Bloomberg Adria pružit će stručan uvid u uzroke, kontekst i posljedice događaja koji oblikuju globalnu i regionalnu ekonomiju. Preko televizije, tiska, web portala i društvenih mreža nova će platforma biti najrelevantniji partner rastućoj zajednici donositelja odluka i poslovnih lidera u regiji.

Bloomberg Adria će kao informativni servis raditi 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, proizvodeći osam sati TV programa uživo iz svojih studija u Beogradu, Ljubljani, Sarajevu, Skoplju i Zagrebu. Na temelju ugovora o licenci za sadržaj s Bloomberg Medije, nova mreža vijesti imat će pristup Bloombergovu opsežnom financijskom i ekonomskom sadržaju, analizama i tržišnim podacima, lokalnim timovima omogućujući prenošenje najaktualnijih globalnih sadržaja na regionalnu razinu.

Vijesti i informacije za rastuću poslovnu zajednicu

Bloomberg Adria predstavlja regionalnu suradnju između Bloomberg Medije i Mtel Swissa – u većinskom vlasništvu Telekoma Srbije.

“Uzbuđeni smo što Bloomberg Adria kreće s radom ovog mjeseca kako bi publici u Jugoistočnoj Europi donijela vrhunske poslovne vijesti”, rekla je Soo Kang, globalna direktorica Bloomberg medijske distribucije. “Ovim novim lokalnim pothvatom Bloomberg Adria osigurat će pouzdane vijesti, zasnovane na podacima i analizama, za rastuću poslovnu zajednicu u regiji.”

Foto: Bloomberg Adria/Handout

Vladimir Lučić, predsjednik Uprave Telekoma Srbija, ovim je povodom rekao: “Telekom Srbija posvećen je pružanju premium sadržaja, informacija i vijesti za više od 11 milijuna pretplatnika. Bloomberg je globalno poznat po pouzdanim informacijama i stručnim analizama iz svijeta biznisa, kojima vjeruju globalni poslovni lideri. Dok slavimo našu 25. godišnjicu, vrlo smo ponosni na suradnju s Bloomberg Media i Bloomberg Adria kako bismo našoj cjenjenoj publici diljem Jugoistočne Europe pružili pouzdane poslovne informacije, uvide i vijesti u našoj regiji, kao i u cijelom svijetu.”

Bloomberg Adria je prije svega servis za poslovnu zajednicu koji prelazi uobičajene medijske okvire. Razgovori s poslovnom zajednicom posljednjih mjeseci potkrepljuju naše uvjerenje da je u regiji Adria nedostajala ovakva platforma. Dobili smo snažnu potporu za naš projekt među regionalnim poslovnim liderima i donositeljima odluka diljem poslovne zajednice. Ono što nudimo je jedinstveno i ima dodatnu vrijednost za ljude koji oblikuju ekonomiju regije”, rekao je Samo Ošina, glavni operativni direktor Bloomberg Adrije.

Za više informacija o programu, regionalnim redakcijama i drugim informacijama posjetite Bloomberg Adriju ili je popratite na društvenim mrežama Facebook i LinkedIn.

O Bloomberg Media

Bloomberg Media je vodeća globalna medijska tvrtka koja donositeljima odluka pruža aktualne vijesti, analize i podatke iz poslovnog svijeta, financija, tehnologije, klimatskih promjena, politike i drugih područja na brojnim platformama. Press centar, koji okuplja više od 2700 novinara i analitičara, dopire do utjecajne publike diljem svijeta. Bloombergove platforme uključuju digitalne, društvene i tiskane medije, televizijske i radijske programe te događanja uživo. Bloomberg Media dio je Bloomberg LP. Za više informacija posjetite Bloomberg Media.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Oglašavanje

Pišu: Korporativne komunikacije, Bloomberg L.P.