Biznis i ekonomijaPreporučeno

Bloomberg ulazi na hrvatsku, regionalnu medijsku i poslovnu scenu

Foto: Bloomberg Adria/PressKit

Bloomberg Adria, multimedijalna platforma koja će domaćim i regionalnim biznismenima donositi najrelevantnije poslovno-financijske vijesti, predstavila se sinoć hrvatskoj poslovnoj zajednici u svojoj zagrebačkoj redakciji.

>>>CME, baština predsjednika Svjetskog židovskog kongresa, preuzima RTL Hrvatska

U sklopu partnerstva prestižnog globalnog brenda Bloomberg i kompanije MTel Swiss uspostavljeno je pet uredničkih centara, u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Skopju i Sarajevu. Više od 130 novinara, analitičara, financijskih i drugih stručnjaka svakodnevno će putem svog TV kanala, web portala, tiska i društvenih mreža donositeljima odluka i budućim liderima jugoistočne Europe pripremati aktualnosti iz poslovnog i financijskog svijeta, popraćene dubinskim analizama.

Predanost neovisnom novinarstvu

Scott Havens, glavni izvršni direktor Bloomberg Media, pozdravio je sudionike putem video poziva. Istaknuo je kako se raduje suradnji s lokalnim partnerom koji dijeli predanost neovisnom novinarstvu i uvjerenje da pametne ideje i nove perspektive mogu oblikovati budućnost poslovanja.

>>>Sloboda i pluralizam medija: pokrenut projekt praćenja vlasništva nad medijima | Euromedia

Rusmir Nefić, izvršni direktor poslovanja Bloomberg Adrije, istaknuo je kako trenutno nema kompleksnijeg i ambicioznijeg medijskog projekta u cijeloj Europi. “U ovaj projekt smo krenuli od vas, poduzetnika, htjeli smo razumjeti što vam nedostaje u medijima i stvoriti platformu koja će odgovoriti na sve vaše potrebe. Želimo izbrisati klasičnu granicu između medija i konzumenta te stvoriti poslovnu zajednicu kroz koju ćete dobivati sadržaj koji želite, na jeziku koji razumijete i da možete međusobno dijeliti informacije koje su vam važne“, poručio je Nefić.

Poslovna mreža, reputacija

Glavni operativni direktor Bloomberg Adria Samo Ošina naglasio je kako je cilj projekta kreirati ne samo poslovni medij, već i poslovnu mrežu novih prilika za danas i sutra.

>>>Mark Thompson napustio New York Times uz eulogiju tiskanim medijima

“Naša je odgovornost pružiti informacije, analizirati razvoj tržišta i pružiti ljudima na vodećim pozicijama najbolju moguću osnovu za donošenje odluka“, rekao je.

Na predstavljanju su bili mnogi istaknuti članovi hrvatske poslovne zajednice.

Damir Zorić, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), kazao je kako je u današnjem svijetu ključna brzina, ali da ona sa sobom nosi opasnost površnosti. “Vaša reputacija je da ste pouzdani i nadam se da ćete takvi i ostati jer brzina jest važna, ali nije presudna. Nama su potrebne pouzdane informacije i zato ćete u svom radu imati podršku nas iz poslovne zajednice“, rekao je Zorić.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac poručila je kako je Hrvatska u posljednjih 30 godina Hrvatska ostvarila mnogobrojna gospodarska i društvena postignuća. “Očekujemo i skorašnji ulazak u Eurozonu i Schengen, što će dodatno osnažiti hrvatsko gospodarstvo. Na tom putu važno je imati dobre partnere koji kvalitetnim, pozitivnim i vjerodostojnim izvještavanjem potiču razvoj Hrvatske. Bloomberg Adria pomaže donositeljima odluka u velikim kompanijama i njihovim zaposlenicima da prateći i razumijevajući globalne ekonomske trendove ojačaju svoje financije. Vjerujemo da je u godini u kojoj sve brže koračamo prema potpunoj integraciji u Eurozonu pred nama puno dobrih financijskih vijesti iz Hrvatske, a će biti na raspolaganju za sve potrebne informacije u cilju pravovremenog, točnog i objektivnog izvještavanja javnosti“, zaključila je Brnjac.

Misija Bloomberg Adrije je osigurati regionalnim poduzetnicima snažnije pozicioniranje na gospodarskoj karti svijeta i dati njihovim poslovnim poduhvatima globalni doseg. U realizaciji tog cilja oslanjat će se na pomoć mreže od 2700 novinara i analitičara Bloomberg Newsa iz više od 120 zemalja. Gledatelji i čitatelji će na jednom mjestu imati pristup prevedenom sadržaju Bloomberg News mreže, kao i autorskim člancima redakcija u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

O Bloomberg Media

Bloomberg Media je vodeća globalna medijska tvrtka koja donositeljima odluka pruža aktualne vijesti, analize i podatke iz poslovnog svijeta, financija, tehnologije, klimatskih promjena, politike i drugih područja na brojnim platformama. Press centar, koji okuplja više od 2700 novinara i analitičara, dopire do utjecajne publike diljem svijeta. Bloombergove platforme uključuju digitalne, društvene i tiskane medije, televizijske i radijske programe te događanja uživo. Bloomberg Media dio je Bloomberg LP. Za više informacija posjetite Bloomberg Media.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Oglašavanje

Piše: Bloomberg Adria