Politika

Borić komentirala rezultate izbora i ‘opasnu’ kampanju, najavila prelazak iz Sabora u Skupštinu

Rada Borić
Rada Borić; Foto: Hina/YouTube

Saborska zastupnica Nove ljevice Rada Borić kazala je u nedjelju da je ne čudi činjenica da je Tomašević dobio do sada najveću potporu birača u Zagrebu, istaknuvši da su protukandidati vodili opasnu huškačku kampanju.

“Situacija od prije dva tjedna se nije promijenila što se tiče naše kampanje i samog kandidata Tomaševića, koji je uporno govorio ne samo o problemima, nego i rješenjima za probleme Zagreba, za razliku od protukandidata Miroslava Škore koji se bavio nikad viđenim, posebice u lokalnim kampanjama, prljavom kampanjom”, kazala je Borić za Hinu iz stožera Možemo!.

>>>Detalji o preferencijalnim glasovima, izlaznosti i rezultatima 2. kruga u 4 hrvatske metropole | DIP

Prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva u 21 sat, Tomislav Tomašević osvojio je 197.845 glasova na izborima za gradonačelnika Zagreba, što je do sada najveći broj glasova, više i od podrške koju je pokojni gradonačelnik Milan Bandić dobio 2013. godine.

‘Orbanizacija’ civilnog društva

Borić je oštro osudila kampanju protukandidata Domovinskog pokreta Miroslava Škore, koji je od građana Zagreba dobio upola manju potporu i stala u obranu civilnog društva.

“Bilo je izuzetno opasno, nekakva vrsta ‘orbanizacije’ civilnog društva i napad na civilno društvo koje je transparentno pokazivalo svoje izvještaje. Žalosti me da je bila takva kampanja”, kazala je.

Borić je potvrdila da nakon lokalnih izbora, neće zadržati poziciju zastupnice u Hrvatskom saboru.

>>>Škoro! Nastavlja! Nonsens! Kampanju!: ‘neviđena pljačka’ narasla s 80 na pola! milijarde kuna!

“Bit ću zastupnica u Skupštini, ali ću izaći iz Sabora. Mislim da je sada značajnije pokazati to iskustvo koje imamo u funkcioniranju Skupštine”, poručila je te izrazila je nadu da će u Gradskoj skupštini u redovima oporbe vidjeti i kandidate Domovinskog pokreta.

“Ja se samo nadam da će njegovi zastupnici biti prisutni u Skupštini. Iako ćemo imati stabilnu većinu, za velike projekte želimo konsenzus i sa budućom opozicijom, pa se nadam da će i Škoro, Hasanbegović i Lederer biti tamo i raspravljati o tim kapitalnim projektima za Zagreb i imati kreativne prijedloge”, poručila je.

Comments (2)

  1. […] Borić komentirala rezultate izbora i ‘opasnu’ kampanju, najavila pre… 31/05/2021 […]

  2. […] Borić komentirala rezultate izbora i ‘opasnu’ kampanju, najavila pre… 31/05/2021 […]

Comments are closed.