Politika

Borzan kontrapunkt Šuici na mjestu potpredsjednice zastupničkog kluba

Foto: biljanaborzan.eu

Hrvatska zastupnica Biljana Borzan izabrana je za jednu od devet potpredsjednika zastupničkog kluba europskih socijalista i demokrata (S&D).

“Zahvaljujem kolegama i novoj predsjednici grupe Iratxe Garcia Perez na podršci i odgovornosti koja mi je ukazana. Velik je ovo uspjeh za našu delegaciju i SDP Hrvatske koji po prvi put ima predstavnika u vrhu političke grupe u Europskom parlamentu,“ kazala je, prema priopćenju, Borzan.

“U Europskoj uniji ne smije biti velikih i malih, bitnih i nebitnih,”

Biljana Borzan

Osim Borzan, potpredsjednici zastupničkog kluba S&D su Eric Andrieu (Francuska), Miriam Dalli (Malta), Helene Fritzon (Švedska), Roberto Gualtieri (Italija), Bernd Lange (Njemačka), Claude Moraes (Velika Britanija), Kati Piri (Nizozemska) i Rovana Plumb (Rumunjska).

>>>EP zabranio dvostruku kvalitetu proizvoda; Borzan: strašan je utjecaj multinacionalnih kompanija

“Kao i do sada, borit ću se da u europskim politikama Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. U Europskoj uniji ne smije biti velikih i malih, bitnih i nebitnih,“ dodala je Borzan.

Još jedna hrvatska zastupnica izabrana je za potpredsjednicu svoje političke grupacije. Dubravka Šuica je početkom ovoga mjeseca izabrana za jednu od deset potpredsjednika zastupničkog kluba Europske pučke stranke.