Biznis i ekonomija

Borzan najavila fokus na stambenoj politici, pomoć građanima za kupnju prve nekretnine

Nositeljica kandidacijske liste SDP-DO i SiP-Centar-HSS-Glas Biljana Borzan (SDP) za izbore za Europski parlament najavila je u subotu da će u fokusu idućeg mandata u Europskom parlamentu biti pomoć građanima za kupovinu prve nekretnine.

Borzan je na konferenciji za novinare ocijenila da je to izuzetno važno pitanje, jer si mladi ljudi ne mogu priuštiti stambeni prostor čak i ako imaju solidna primanja. Država očigledno nije učinila dovoljno na tom polju, pa treba uskočiti EU, poručila je.

Biljana Borzan, potpredsjednica SDP-a; Foto: Denis Lomme/EP

Svim velikim ekonomskim krizama u svijetu je prethodilo pretjerano zaduživanje zbog stanovanja, podsjetila je i naglasila da je SDP-ovoj listi cilj dovesti do veće pravde i smanjenja nejednakosti među ljudima.

Borzan je također ustvrdila da su SDP-ovi europarlamentarci u proteklom mandatu nastojali raditi što više u interesu Hrvatske i hrvatskih ljudi, što im je bila čast i privilegij.

Paralele

Kandidat s liste Tonino Picula (SDP) kaže da je priča o Rijeci ujedno i priča o Europi jer onaj tko se rodio 1913. godine u Rijeci i tamo živio do 90-tih godina, živio je na istom mjestu u šest država.

Tonino Picula – zastupnik u Europskom parlamentu / MEP, Socijaldemokratska partija Hrvatske – SDP / Socijalisti i Demokrati – S&D; Foto: Genevieve Engel/EP

“To je povijest Europe u prvoj polovici stoljeća, povijest sukoba, ratova i stradavanja ljudi. No, od sredine prošlog stoljeća stradavanja se u Europi pretvaraju u suradnju, kroz projekt EU”, naglasio je.

Postavlja se pitanje kako će EU djelovati u budućnosti, a tu su bitni socijaldemokrati, koji su uvijek bili most između onih koji imaju i nemaju i onih unutar EU i onih koji u nju žele ući, istaknuo je.

Na konferenciji su se novinarima obratili i drugi kandidati s liste Predrag Fred Matić, Romana Jerković i Marko Vešligaj (SDP) te Dalija Orešković (DO i SiP).


EU izbori 2024

Comment here