PreporučenoTech

Božićna mećava i mraz odnijeli najmanje 26 života u SAD-u | VIDEO

Ledom okovana kuća; Foto: WXChasing/YouTube

Smrtonosna božićna mećava u nedjelju je nastavila harati Sjedinjenim Američkim Državama gdje su vremenske neprilike u posljednjim danima uzele najmanje 26 života.

Mark Poloncarz, upravitelj okruga Erie smještenog na zapadu države New York lokalni je danak u u nedjelju povećao s tri na sedam. Područje je u noći sa subote na nedjelju zatrpalo gotovo 1.2 metra snijega, neke od osoba preminule su u svojim automobilima, rekao je prema izvještaju Reutersa.

>>>U tijeku je najhladniji Božić u povijesti SAD-a

“Ovo nije Božić kakvom se itko od nas nadao ili očekivao, ali danas pokušajte imati veseli Božić koliko je to moguće,” napisao je Poloncarz na Twitteru gdje je izrazio i “duboku sućut obiteljima koje su izgubile svoje voljene.”

Savezna katastrofa u državi New York

Guvernerka New Yorka, Kathy Hochul, novinarima je rekla da je u kontaktu s administracijom predsjednika Joea Bidena koja je podržala proglašenje savezne katastrofe.

“Ovo će ući u povijest Buffala kao najrazornija oluja. Ona je za pokoljenja i mi smo još uvijek usred nje,” rekla je.

>>>48 sati mećave i 80 cm snijega zbijeno u 50 sekundi: GIF

SAD se prošlog tjedna našao na udaru silovite polarne fronte koja se prostrjela od Velikih ravnica na sjeveru do granice s Meksikom. Bez struje su kroz tjedan ostali milijuni, otkazani su letovi i božićni planovi.

U nedjelju je bez električne energije bilo više od 200.000 domova i biznisa na istočnoj obali, u Texasu i državi Washington. Osjetno manje od 1.8 milijuna zahvaćenih subotnjim remećenjima i nestašicama.

>>>Komisija: suša u Europi najgora u najmanje 500 godina

U Buffalu je u nedjelju bez struje bilo 16% stanovnika.

Uobičajeno, ledena je fronta osupnula i iguane na Floridi.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] Božićna mećava i mraz odnijeli najmanje 26 života u SAD-u | VIDEO 25/12/2022 […]

Comments are closed.