Politika

Brač ‘očito’ novo žarište COVID-19, gradonačelnica Supetra poziva na raspuštanje županijskog stožera

Ilustracija: Cassiopeia Arts

Na otoku Braču novih je devet osoba pozitivno na koronavirus, nalaze se u samoizolaciji i u stalnom su kontaktu s epidemiolozima, doznaje se u petak u Stožeru civilne zaštite.

Devet novooboljelih osoba bilo je u kontaktu s jednim mještaninom kojem su išli u posjet nakon što se iz splitske bolnice, gdje je bio hospitaliziran, vratio kući na Brač.

>>>Pacijent s COVID-19 danima ležao u KBC-u Split, krenulo testiranje 50 izloženih

Nakon što se otkrilo da je bivši pacijent zaražen koronavirusom jučer su uzeti brisevi svih njegovih kontakata, od kojih je njih devet pozitivno.

Očito je Brač postao novo žarište koronavirusa, pogotovo kada se zna da će ukupan broj zaraženih biti veći s obzirom da zaraženih ima u Pučišćima, Nerežišću i Supetru.

“Potvrđene su naše najgore sumnje. Stigli su prvi rezultati jučer uzetih briseva koji su potvrdili nove slučajeve zaraze na našem otoku, a od dosad obrađenih uzoraka kao pozitivno potvrđeno je čak njih devet,”

Ivana Marković

Gradonačelnica Supetra: raspustite županijski stožer i postavite profesionalce

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković potvrdila je u petak da je na Braču otkriveno devet novozaraženih osoba te pozvala na raspuštanje županijskog Stožera civilne zaštite, zatraživši da se dovedu profesionalci koji će znati nositi sa situacijom.

Marković je na facebooku objavila da je do daljnjega i sama u samoizolaciji jer je bila u bliskom kontaktu s jednom od osoba koja je u bliskom kontaktu sa zaraženim.

>>>Savjet Vlade drži da RH ne zaostaje za razvijenim zemljama, a u testovima nas pere i Srbija

Izvijestila je kako je raspustila Gradsku upravu Supetra, koja do danjeg ne radi, i pozvala građane da idućih dana ostanu kod kuće.

“Potvrđene su naše najgore sumnje. Stigli su prvi rezultati jučer uzetih briseva koji su potvrdili nove slučajeve zaraze na našem otoku, a od dosad obrađenih uzoraka kao pozitivno potvrđeno je čak njih devet”, naglasila je.

>>>U splitskom domu odgovornom za svaku petu smrt u RH ‘nije bilo propusta’: COVID-19/inspekcija

Marković je potvrdila da je nulti pacijent otpušten iz bolnice u Splitu te je pozitivan na koronavirus.

“Ne znam tko će u ovim slučaju biti odgovoran ili će biti ‘nitko nije kriv’, ‘kriv je virus’, ‘nije bilo propusta’, ali apeliram prema Nacionalnom stožeru da raspusti županijski i dovede profesionalce koji će se znati nositi s ovom situacijom”, objavila je Marković.

Comments (2)

  1. […] Brač ‘očito’ novo žarište COVID-19, gradonačelnica Supetra poziva na… 08/05/2020 […]

  2. […] >>>Brač ‘očito’ novo žarište COVID-19, gradonačelnica Supetra poziva na raspuštan… […]

Comments are closed.