Biznis i ekonomija

Branson ‘povukao’ 300 milijuna dolara, dionica Virgin Galactica ‘pothranjena’

Dionice Virgin Galactic Holdings Inc u petak su pale za gotovo 3% nakon što je izvješće za regulatore predano u četvrtak navečer otkrilo da je osnivač te svemirske kompanije, britanski milijarder Richard Branson, između 10. i 12. prosinca prodao njih više od 10.4 milijuna u vrijednosti od gotovo 300 milijuna dolara.

>>>Dionica Virgin Galactica od prosinca skočila 400%

Branson je pojedinu dionicu unovčio po cijenama od 25.75 do 34.39 dolara. Prodaja ga ostavlja s oko 46.3 milijuna dionica, prema trenutnoj valuaciji Virgin Galatica ugrubo vrijednih 1.2 milijarde dolara.

Prodaja je dionicu u pet dana srušila za više od 20%.

Osoba zadužena za odnose s javnošću kaže da će Virgin Grupa novac iskoristiti za podršku jedinicama čije je poslovanje poremećeno pandemijom koronavirusa.

>>>Bootanje SpaceShipTwo-a Virgin Galactica: VIDEO

Morgan Stanley u srijedu je rejting dionice revidirao s “uravnotežena” na “pothranjena”, ocijenivši u bilješci za klijente da bi se uzbuđenje oko Virgin Galactica trebalo ohladiti jer raspored letova, pa tako i potencijal za “hype”, ulazi u mirnije razdoblje. Rejting je dan kasnije umanjio i Credit Suisse.

>>>VIDEO: neuništivi Richard Branson preživio i 77 ‘susret sa smrću’

Prema podacima Refinitiva, Bransonov Virgin Investments ostaje najveći pojedinačni dioničar i od lipnja drži udjel od oko 22%.

Pratite nas na Google vijestima

via Reuters/CNBC