PolitikaPreporučeno

Britanija osudila ‘odvratno’ maltretiranje tamošnjeg Capaka | VIDEO

Britanija je u utorak snažno osudila “odvratno” maltretiranje profesora Chrisa Whittyja, glavnog savjetnika vlade za odgovor na pandemiju koronavirusa, koje je zabilježeno na videozapisu naširoko podijeljenom na društvenim mrežama.

>>>Dobri dokazi da cjepivo priječi transmisiju koronavirusa | britanski ministar

Londonska metropolitanska policija kaže da se incident odigrao u nedjelju u londonskom parku Jakova Zebedejeva (St. James Park), službenici su proveli obavijesne razgovore sa svim sudionicima.

“Osuđujem ponašanje ovih nasilnika. Naši vrijedni javni službenici ne bi se trebali suočiti s ovakvim zastrašivanjem na našim ulicama i nećemo to tolerirati,” napisao je u reakciji na Twitteru britanski premijer Boris Johnson.

Zapis prikazuje vidljivo uznemirenog 55-godišnjeg Whittyja u zagrljaju dvojice mlađih muškaraca koji ga potežu ili grle dok se cereče.

>>>Britaniji uslijed velikog deficita vozača prijeti nestašica hrane u trgovinama

Whitty je zahvaljujući redovnim nastupima na brifinzima o pandemiji postao jedan od najistaknutijih javnih službenika u Britaniji. BBC navodi da ovo nije prva neugodnost s kojom se susreo. Ranije ovog mjeseca jedan ga je muškarac u Oxfordu optužio da javnost laže o koronavirusu.

Pratite nas na Google vijestima