Biznis i ekonomija

Broj pubova u Engleskoj i Walesu najmanji u povijesti

Foto: Amber Smith/Pixabay

Broj otvorenih pubova u Engleskoj i Walesu najmanji je u povijesti, pokazalo je u ponedjeljak objavljeno istraživanje ukazujući na danak brexitu, pandemiji, ratu u Ukrajini i drugim lokalnim i globalnim nevoljama.

>>>Signali neposredne recesije u Britaniji

Savjetnik za nekretnine Altus Group na temelju analize poreznih vlasti Ujedinjenog Kraljevstva i podataka koji sežu do 2005. godine navodi da su u lipnju bila otvorena 39,973 puba, 200 manje nego na kraju prošle godine.

>>>Detektirana je rastuća depresija britanskih biznisa | BCC

“Dok su se pubovi pokazali iznimno otpornima tijekom pandemije, sada su suočeni s novim čeonim vjetrovima i rastućim troškovima poslovanja uslijed propinjanja cijena energije, inflatornih pritisaka i povećanja poreza,” komentirao je predsjednik grupe, Robert Hayton.

Ugostitelji širom svijeta u posljednjim su godinama trpjeli zbog mjera i ograničenja osmišljenih radi suzbijanja pandemije koronavirusa, no Britanija se uz to nosi s posljedicama brexita i nestašicom radne snage.

>>>Očajni britanski proizvođači hrane regrutiraju zatvorenike

Altus navodi da su Engleska i Wales zbog navedenih i drugih faktora, poput sklonosti potrošača da posegnu za jeftinijem alkoholom iz trgovina, u posljednjem desetljeću izgubili 7,100 pubova. Većina ih je srušena ili preuređena u urede i domove.

Emma McClarkin, glavna direktorica Britanske udruge piva i pubova, u izjavi je odvagnula da brojke crtaju “poražavajuću sliku”.

>>>Nestašicom vozača pogođena Britanija mobilizirala vojsku

“Ključno je da dobijemo pomoć kako bismo ublažili ove pritiske ili stvarno riskiramo gubitak pubova iz godine u godinu,” upozorila je prema citatu Reutersa.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] >>>Broj pubova u Engleskoj i Walesu najmanji u povijesti […]

  2. […] >>>Broj pubova u Engleskoj i Walesu najmanji u povijesti […]

Comments are closed.