Biznis i ekonomija

Burilović: moramo biti jako oprezni jer brzo može pasti u vodu sve što smo napravili

Luka Burilović; Foto: HGK

Iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) u četvrtak su ocijenili kako je dobro da se Vlada odlučila na postupno popuštanje mjera jer to polako vraća život gospodarstvu, a vjeruju da se odgovornim ponašanjem može pokazati “da gospodarstvo i zdravlje mogu rukom pod ruku”.

>>>Tko, kada, kako… popuštanje kriznih mjera u tri koraka: detalji

“Dobro je da se Vlada odlučila na postepeno popuštanje mjera zaštite jer to polako vraća život našem gospodarstvu. Moramo biti jako oprezni jer brzo može pasti u vodu sve što smo napravili. Vjerujem da možemo odgovornim ponašanjem pokazati da gospodarstvo i zdravlje mogu rukom pod ruku”, rekao je predsjednik HKG Luka Burilović.

U Komori kažu i kako ih raduje što je prihvaćen njihov prijedlog da se već u ponedjeljak otvore sve trgovine, ali smatraju kako je trebalo dopustiti rad i šoping centrima.

Također je, dodaju, uvažen i prijedlog Komore o aktivaciji javnog prijevoza jer se radnici vraćaju na posao.

>>>HUP pozdravlja popuštanje mjera, upozorava na ‘konzervativne procjene’ o 300,000 nezaposlenih

“S obzirom na nespretno tumačenje odluka Državnog inspektorata, bilo dobro da se na jednom mjestu iskomuniciraju jasni i nedvosmisleni uvjeti pod kojima poduzetnici u svim djelatnostima mogu raditi”, smatra Burilović.

>>>Glas poduzetnika: inspektorat ‘reketari’, Andrija Mikulić treba dobiti otkaz

Trebalo bi, nastavlja, razmisliti i da ugostitelji od 11. svibnja počnu svi raditi uz strogo propisane uvjete, kako ne bi morali otpuštati ljude. “Njihovim bi se otvaranjem mogao spasiti barem djelić turističke sezone, iako smo svjesni da tu slijedi dugi oporavak”, kaže Burilović.