Biznis i ekonomijaPreporučeno

Burilović raspisao izbore, zatražio mandat za reformu HGK

Luka Burilović; Foto: HGK

Hrvatska gospodarska komora javlja da je Skupština usvojila odluku Upravnog odbora o raspisivanju izbora za predsjednika te institucije.

Inicijativu za izbore je pokrenuo aktualni predsjednik Luka Burilović koji je najavio da će tražiti novi mandat za provođenje novog Zakona o HKG-a čija se primjena očekuje 1. siječnja 2022. godine a koji predviđa ukidanje obvezne članarine za 96% članica.

>>>Sabor usvojio zaključak o reformi Hrvatske gospodarske komore

Novonastale okolnosti zahtijevaju temeljite i brze promjene, za što je potreban puni mandat i povjerenje Skupštine, navodi se u priopćenju HGK.

“Novi Zakon i nikad zahtjevnije okruženje u kojem djelujemo traže značajne promjene. Iako imam mandat još sedam mjeseci, nije pristojno niti odgovorno prema organizaciji da njezin budući pravac trasira predsjednik kojem ističe mandat u razdoblju ključnom za transformaciju komore,” rekao je Burilović i najavio da će se izbori održati 4. listopada.

>>>Puljak: tražimo da se Zakon o Hrvatskoj gospodarskoj komori povuče iz rasprave

Burilović je dodao da “HGK 2022.” treba biti krovna organizacija koja zastupa, promiče i štiti interese hrvatskog gospodarstva u zemlji i inozemstvu, ali i javno tijelo koje “servisira” i korigira ministarstva te čije su analize i stručni osvrti neizostavna podloga za odluke koje se tiču svih građana.

>>>Burilović najavio 100 do 150 otkaza | Skupština HGK

Predsjednik je ponovio i da od početka aktualnog mandata provodi reformu HGK što uključuje otpuštanje radnika čiji je broj smanjen za 300. Naveo je kako je dolaskom na čelo Komore zatekao 670 djelatnika, sada ih je 380, a očekuje da će ostati maksimalno 250 ljudi i to u središnjici u Zagrebu, u 20 županijskih komora i u predstavništvima u inozemstvu.

Pratite nas na Google vijestima

Grabancijaš/HGK/Hina

Comments (1)

  1. […] Luka Burilović ostaje predsjednik Hrvatske gospodarske komore u izborima koje je sam inicirao kako bi osigurao čvrst mandat za reformu te institucije. […]

Comments are closed.