Fun

Buuu! za Roda Stewarta i Zelenskog u Leipzigu | VIDEO

Legendarni britanski pjevač Rod Stewart na recentnim turnejama odaje počast s ruskom invazijom suočenoj Ukrajini i ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom kojem je posvetio pjesmu “Ritam moga srca” (engl. Rhythm of My Heart).

Uobičajene inscenacije pretpostavljaju emitiranje videozapisa i fotografija razaranja Ukrajine na ekranima pozornice.

Stewart posvetu najčešće započinje uzvikom: “Jebeš Putina!”, a zaključuje okretanjem leđa publici i davanjem vojničkog pozdrava velikoj slici ukrajinskog predsjednika.

Euronews bilježi da se predstava nije dopala posjetiteljima koncerta koji se prošlog petka odigrao u istočnonjemačkom gradu Leipzigu gdje je opisana izvedba kulminirala negodovanjem publike.

Gledište da politici nije mjesto na koncertu uočljivo je i u komentarima ispod relevantnih zapisa podijeljenih na YouTubeu.

Istočni Nijemci, za razliku od svojih zapadnih sunarodnjaka, ne podržavaju zapadnjački posrednički rat u Ukrajini i drže da njegovo produljenje ugrožava njihov boljitak.

Nezadovoljstvo se zrcali u usponu krajnje desnih i krajnje lijevih političkih stranaka, Alternative za Njemačku (AfD) i Savezništva Sahre Wagenknecht (BSW), čiji članovi zagovaraju mirovne pregovore i na lokalnim izborima tuku konkurenciju iz glavnih političkih struja.

Stewart (79) kaže da mu je aktualna europska turneja zadnja.Povezane vijesti