PolitikaPreporučeno

Čačić prikupio 10.298, Stričak 11.711 potpisa | utrka za Varaždinsku županiju

Robert Vugrin, Radimir Čačić i Natalija Martinčević; Foto: HINA/Siniša KALAJDŽIJA

Aktualni varaždinski župan i predsjednik Narodne stranke-Reformisti Radimir Čačić u srijedu je predao 10.298 potpisa za kandidaturu za novi mandat na čelu županije, a poručio je i da će uvjerljiv rezultat prikupljenih potpisa biti još uvjerljiviji na izborima.

S kandidatom za zamjenika župana, Robertom Vugrinom, koji mu je i sada zamjenik, te saborskom zastupnicom Natalijom Martinčević, Čačić je predao potpise Županijskom izbornom povjerenstvu. Novinarima je izjavio da su Reformisti u Varaždinskoj županiji prikupili više od 20 tisuća potpisa.

Uvjerljivo najveći rezultat

„To je 10.298 potpisa za župana i 9.945 potpisa za naše kandidate za načelnike i gradonačelnice, s obzirom da ih ima više. Nije to bilo ni lako ni jednostavno s obzirom na vrijeme korone, a i nešto malo kiše“, rekao je Čačić prije predaje potpisa.

>>>Čehok najavio kandidaturu, izrazio veliko nezadovoljstvo ‘one-man band showom’ Čačića

„Ovo je uvjerljivo najveći rezultat do sada, a bit će tako i do kraja, od jedne samostalne stranke koja izlazi na izbore“, dodao je.

Čačić je siguran da će ovaj, kako ga je nazvao, uvjerljiv rezultat prikupljenih potpisa biti još uvjerljiviji na izborima.

>>>‘Na ljude fokusirana’ kandidatkinja za varaždinsku županicu Antolić Vupora predala potpise

Radimir Čačić varaždinski je župan u prvom mandatu bio od 2005. do 2008. godine, a na to je mjesto ponovo došao na izborima prije četiri godine.

Slično je gledište prilikom predaje potpisa u srijedu iznio i kandidat HDZ-a za varaždinskog župana Anđelko Stričak koji je Županijskom izbornom povjerenstvu predao 11.711 potpisa potpore za svoju kandidaturu.

>>>Kandidat za varaždinskog župana Stričak predao potpise ‘čiji broj asocira na prvo mjesto i pobjedu’

Stričak je istaknuo kako već sam broj potpisa asocira na prvo mjesto i pobjedu na izborima te da je na koalicijskoj listi HDZ-a, HSLS-a i HSU-a 37 mjesta od kojih je 17 popunjeno ženama, a 20 muškarcima.