PolitikaPreporučeno

Čagice i tulumi premijerke Sanne Marin preplavili web | VIDEO

Sanna Marin; Foto: The Telegraph/YouTbe

Finska premijerka Sanna Marin u četvrtak se uzrujala zbog objave isječaka iz videozapisa snimljenih na dvije odvojene privatne zabave održane prije nekoliko tjedana.

“Samo smo tulumarili, na bučan način. Plesala sam i pjevala,” rekla je premijerka nakon što su kolaži objavljeni u finskim medijima preplavili društvene mreže.

>>>Predsjednik odbacio zlonamjerne napise o sastanku s Marin, promicao nacionalne interese

“Videozapisi su privatni i snimljeni u privatnom prostoru. Zamjeram što su izašli u javnost,” dodala je 36-godišnjakinja koja nakon pobjede na izborima u 2019. slovi kao najmlađa predsjednica vlade na svijetu.

Reuters piše da su prve reakcije Finaca uglavnom pozitivne, no pojedini izvori, uključujući dnevni list Helsingin Sanomat, drže da “prikazana nezrelost” dovodi u pitanje njezinu sposobnost prosuđivanja i upravljanja.

>>>Nova finska premijerka Plenkoviću predala ‘loptu’ snijega

“Marin je možda djelovala u dobroj vjeri, ali ne bi trebala biti tako naivna,” napisali su iz lista u uredničkom osvrtu. “Premijerka može, u osjetljivoj situaciji, pružiti oružje u informacijskom ratu onih koji bi željeli naštetiti Finskoj.”

Marin je izjavila da ne zna tko je snimke pustio u javnost, no čini se da su one preuzete iz sada uklonjenih objava na Instagramu.

>>>Medvjedev pozvao na ‘zdrav razum’, uputio izravnu nuklearnu prijetnju Finskoj i Švedskoj

Jedan od zapisa zabava podijeljen na Twitteru u posljednja je 24 sata pogledalo više od 4.5 milijuna ljudi.

Premijerka je u siječnju rekla da je, zajedno s mlađahnijim ženskim ministricama, predmet “govora mržnje” usmjerenog na njihovu dob i izgled.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima