PolitikaPreporučeno

Časne sestre raspelima silovale djevojčice | izvješće

Ilustracija: S. Hermann & F. Richter

Roditelji su “Marie” povjerili francuskom katoličkom internatu za “mlade djevojke iz dobrih obitelji” kad je ona bila u petom razredu. U njezino je sjećanje duboko urezana milosrdnica koja je svakodnevno dolazila u školu regrutirajući učenike i učenice za pomoć u bogoslužju.

“Imala sam 11 i izgledala kao da mi je 9. Ona bi me odabrala svaki drugi ili treći put,” prisjeća se “Marie”. “Ona bi me odvela u svoj ured, zaključala vrata pa navukla zavjese. Tada bi me posjela na svoja koljena i tjerala da čitam evanđelje prema svetom Pavlu ili drugom svecu dok me jednom rukom stezala o svoja njedra a drugom svlačila moje gaćice. Mi smo, dakako, bili u nabranim suknjama a ne u hlačama. To me užasnulo i paraliziralo.”

“Ženska pedofilija postoji no mediji nažalost o tome ne govore.”

‘Marie’

“Marie” je jedan od grozomorno mnogobrojnih slučajeva seksualnog zlostavljanja djece u francuskim katoličkim ustanovama koje je kroz trogodišnju istragu otkrila posebna komisija.

Istražitelji su provjerili pritužbe i medijska izvješća unazad sedamdeset godina. Identificirano je 3,000 zlostavljača, od kojih dvije trećine među svećenicima. Otkriveno je da su oni zajedno s časnim sestrama zlostavljali oko 216,000 djece, brojka koja raste do 330,000 ako se pribroje zločine počinjeni od nezaređenog osoblja u katoličkim školama i drugim institucijama.

>>>Cvjetnica: papa upozorio na ‘vraga u pandemiji’

U utorak objavljeno izvješće na 2,500 stranica bilježi nebrojene slučajeva zlostavljanja, ali otkriva i neočekivane razmjere i okrutnost ženske pedofilije. Iako je 80 poste žrtava bilo među dječacima u dobi 10-13 godina, seksualno su zlostavljane i brojne djevojčice i to ne samo od svećenika.

“Časne sestre djevojčice su silovale raspelima ili dječake prisiljavale da s njima imaju seks,” piše Daily Beast.

Pratite nas na Google vijestima