PolitikaPreporučeno

Četrnaestodnevna izolacija hrvatskih državljana u Francuskoj: ministarstvo

Veleposlanstva RH u Pekingu i Parizu, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a i Stalnim predstavništvom RH pri EU u Bruxellesu, poduzimali su sve aktivnosti kako bi četiri hrvatska državljana bila što prije prevezena iz kineskog grada Wuhana u Europu. Uspješnom koordinacijom i brzim djelovanjem s europskim partnerima, osigurana je brza repatrijacija, vodeći računa primarno o sigurnosti i zdravlju hrvatskih državljana.

U organizaciji Francuske Republike u kasnim bi jutarnjim satima trebali sletjeti na jug Francuske. Iz mjera predostrožnosti, pri dolasku bit će smješteni u izolaciju gdje će boraviti 14 dana, prije povratka u Hrvatsku.

MVEP koristi prigodu zahvaliti francuskim i kineskim središnjim, pokrajinskim i gradskim vlastima, kao i svim ostalim dionicima, koji su predano sudjelovali u organizaciji brzog povratka hrvatskih državljana u Europu.

>>>Posljednje činjenice o koronavirusu Wuhan*

Veleposlanstvo RH u Pekingu, kao predsjedavajuće Vijećem EU, u suradnji s Delegacijom Europske unije, nastavlja koordinirati zajedničke aktivnosti država članica u nošenju s novim koronavirusom te pružati svu konzularnu pomoć i potporu hrvatskim državljanima diljem NR Kine.

MVEP