PreporučenoTech

ChatGPT najbrže rastući app u povijesti weba | besjeda s ‘umjetnom inteligencijom’

Scena iz filma Alita/YouTube

ChatGPT, sve popularniji chatbot tvrtke za razvoj umjetne inteligencije Opena AI u siječnju je osvojio 100 milijuna korisnika i dva mjeseca nakon puštanja na slobodu preuzeo titulu najbrže rastuće potrošačke aplikacije u povijesti interneta, napisali su u srijedu u pratnji istraživanja analitičari pružatelja financijskih usluga UBS-a.

>>>Microsoft nudi 10 milijardi dolara, traži 49-postotni udjel u ChatGPT-u | Semafor

Istraživanje, temeljeno na podacima tvrtke za analitiku prometa na internetu Similar Web, bilježi da je ChatGPT u siječnju u prosjeku koristilo 13 milijuna jedinstvenih posjetitelja, dvostruko više nego u prosincu.

“U 20 godina praćenja internetskog svemira mi ne možemo pronaći brže rastuću potrošačku internetsku aplikaciju,” napisali su analitičari čija tvrdnja i procjena nije neposredno provjerena.

>>>Agenti OpenAI-a zaigrali skrivača u zadivljujućoj, zastrašujućoj manifestaciji inteligencije

Za poredbu, Reuters navodi da je superpopularni TikTok prvih 100 milijuna korisnika vabio devet mjeseci, Instagramu je za prekretnicu trebalo 2-1/2 godine.

>>>Bezuvjetno oslobađanje ljudi od rada je blizu i nezaustavljivo | Sam Altman | OpenAI

ChatGPT trenutačno može iskušati svatko, razgovor je besplatan, iako je kompanija u četvrtak lansirala pretplatu čije plaćanje nudi stabilniju i bržu uslugu, kao i priliku da se izravno iskušaju nove značajke.

Analitičari drže da će ChatGPT kao prvijenac uživati prednost ispred drugih proizvoda koje razvijaju ili predstavljaju Apple, Google i drugi.

>>>Producirajte i podijelite operu sa strojno uvježbanim blobovima!

Strelovit rast podrazumijeva i sjajnu priliku za daljnje usavršavanje i strojno učenje.

“Ljudska” ili “nadljudska” sposobnost ChatGPT-a da tumači input i generira smisleni output, ispiše doktorski rad ili novelu, izaziva veliko udivljenje ali i velika, etička i metafizička propitivanja i dvojbe.

>>>Generirajte art bilo kojim tekstom | DALL·E

Iako korisnici ChatGPT i konkurentne proizvode prihvaćaju kao manifestaciju “umjetne inteligencije”, oni su u aktualnom trenutku (sve napredniji) veliki jezični modeli.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>ChatGPT najbrže rastući app u povijesti weba | besjeda s ‘umjetnom inteligencijom’ […]

Comments are closed.