PolitikaPreporučeno

Članovi Mosta nastavljaju napuštati stranku, politiku  

Lider Mosta Božo Petrov govori na završnom skupu ususret prošlogodišnjim izborima za Europski parlament; Foto: Hina/YouTube

Ivana Ninčević Lesandrić, nezavisna zastupnica Kluba Mosta nezavisnih lista u raspuštenom sazivu Sabora u srijedu je za Dalmatinski portal potvrdila da napušta politiku.

>>>VIDEO: Petrov o ‘stvarnoj percepciji’, ostanku ispred praga

“Cijeli život radim u realnom sektoru, ovo mi je prvo iskustvo u javnom, i u politiku sam odlučila ući kako bi nešto promijenila, a ne kako bih gradila političku karijeru. Iz toga razloga sam već tada rekla da može na jedan mandat, svjesna toga da četiri godine izbivanja s tržišta me vraća na sami početak poslovanja, ali mlada sam izdržat ću, volim izazove,” rekla je.

“Egzodus”

Egzodus iz politike Mosta traje već nekoliko dana. Stranku su uz iskazivanje nezadovoljstva prema njezinom vodstvu u posljednjim danima napustili bivši ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović, članica Glavnog odbora stranke Ružice Vukovac i umirovljeni specijalac Vlado Marić.

>>>Dobrović ‘hladne glave’ izašao iz Mosta, Grmoja najavio predstavljanje kapitalaca i novih lica

Uz Ninčević Lesandrić, politike je dosta i Ines Strenji koja je nakon objave Dobrovića također najavila da svoje političke aktivnosti zaključuje zajedno s mandatom.

>>>Propala je koalicija Domovinskog pokreta i ‘teškog, nepouzdanog Mosta’: VIDEO

Most je ususret izborima poveo neuspješne pregovore s Domovinskim pokretom Miroslava Škore koji je nakon razgovora ocijenio da je riječ o “teškom i nepouzdanom partneru”. Politički tajnik Nikola Grmoja u utorak je rekao da se u stranci odvijaju “opsežni procesi” i najavio predstavljanje “kapitalaca i novih lica”.

Comments (1)

  1. […] te bivši specijalac i vijećnik u Gradskoj četvrti Maksimir-Zagreb Vlado Marić nedavno su redom izrazili nezadovoljstvo vodstvom Mosta i/ili neuspjehom pregovora između Mosta i Domovinskog […]

Comments are closed.